Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Massevis af mundbind har kurs mod Danmark

I løbet af denne uge vil der blive fyldt op med mundbind i butikkerne, vurderer Dansk Industri.

Corona rammer verden

Massevis af mundbind er på vej til Danmark.

Det understreger Lars Frelle-Petersen, medlemsdirektør i Dansk Industri, der har været i kontakt med flere virksomheder, som importerer mundbind.

Mundbind er blevet særdeles eftertragtede, efter at Sundhedsstyrelsen fredag kom med anbefalingen om at bære dem i den offentlige transport i myldretiden.

Hvis man eksempelvis håber på at få fat i et på hjemmesiden webapoteket.dk, bliver man skuffet. Her er der nemlig allerede udsolgt. Flere fysiske apoteker har de seneste dage meldt om det samme.

Samtidig har den kæmpe efterspørgsel betydet, at priserne på de mest populære mundbind er steget markant i løbet af den seneste måned. Det viser en analyse fra PriceRunner, der følger priserne på produkter hos forskellige forhandlere.

Men inden for få dage vil der komme friske forsyninger til Danmark, lyder det fra Lars Frelle-Petersen fra Dansk Industri.

- Importørerne af mundbind, særligt fra Kina, har afgivet bestillinger i løbet af fredagen og i weekenden, og vi har været i kontakt med dem.

- Dermed forventer de, at de i løbet af denne uge vil kunne have rigtig mange mundbind i landet, som så også vil kunne komme ud i butikkerne, så den almindelige dansker vil kunne få fat i dem, siger han.

Fakta: Sådan bruger man mundbind korrekt

Mandag bliver den første myldretidsmorgen, efter at Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at mundbind anbefales, hvis der er trængsel, når man kører med bus, tog og metro - og det ikke er muligt at holde fysisk afstand.

I weekenden har der været en stor stigning i efterspørgslen på mundbind, men det er ikke ligegyldigt, hvordan man bruger det til at beskytte sig selv og andre.

Læs her, hvordan man tager det på korrekt:

  • Vask hænder eller brug håndsprit, inden mundbindet tages på.
  • Find forsiden. Det er som regel den farvede side
  • Dæk næse og mund med mundbindet og fastgør det bag ørene.
  • Sørg for, at mundbindet sidder helt tæt til ansigtet.
  • Rør ikke mundbindet under brug. Skift det ofte og altid, hvis det er vådt eller beskidt.
  • Når mundbindet skal af, skal man tage fat i elastikkerne og ikke røre selve mundbindet. Smid det ud med det samme.
  • Efter brug skal man vaske hænder eller bruge håndsprit.
  • Hvis det ikke bruges korrekt, kan det øge smitterisikoen, så man smitter sig selv eller andre med det. Det samme gælder, hvis man rører meget ved mundbindet.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

Også Danmarks Apotekerforening mener, at der er mundbind nok til alle.

- Apotekerne får dagligt nye leverancer, og vores grossister har lagt ekstra store ordrer på mundbind hos leverandørerne. De er fortrøstningsfulde, når det gælder om at følge med den nuværende efterspørgsel, sagde Jeanette Juul Rasmussen, næstformand for Danmarks Apotekerforening, søndag til Ekstra Bladet.

Mandag og tirsdag kan der i visse butikker imidlertid stadig godt være mangel på mundbind, vurderer Lars Frelle-Petersen.

- Men jeg tror helt klart, at vi i løbet af ugen vil se, at rigtig mange butikker vil have mundbind, for så har grossisterne fået dem hjem og er i stand til at levere dem ud til butikkerne.

De danske leverandører også meget opmærksomme på at levere til markedet herhjemme, oplyser han.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at bære mundbind i den offentlige transport, hvis det ikke er muligt at holde den anbefalede afstand på minimum en meter.

BRANCHENYT
Læs også