Erhverv

Lego-familie forsøger igen at købe travbane

Kirkbi har budt 58 mio. kr. for en travbane i Billund, som det tidligere er mislykkedes Lego-familien at købe.

Søn og far, Thomas Kirk Kristiansen og Kjeld Kirk Kristiansen, har gennem familieselskabet Kirkbi budt på en travbane i Billund. Det gjorde Kirkbi også uden held i 2016.

Lego-familien Kirk Kristiansen har budt 58 mio. kr. for travbanen i Billund.

Købstilbuddet er fremsat af familiens selskab Kirkbi, og nu er det op til aktionærerne i Billund Trav A/S at tage stilling til, om travbanen skal sælges. Det skriver TV Syd.

»Bestyrelsen har ikke nogen holdning til, om vi skal sælge eller afvise tilbuddet. Det skal aktionærerne selv afgøre,« siger Peter Fog, bestyrelsesformand i Billund Trav, til TV Syd.

På en generalforsamling den 16. august bliver det afgjort, om Kirkbi har held med sit købstilbud.

I købstilbuddet indgår, at Billund Trav har mulighed for at fortsætte driften indtil udgangen af 2021, således at travbanen også kan afvikle travløb i næste sæson. Gennemføres salget, vil banen dog lukke ved udgangen af 2021. 50 år efter, at den blev åbnet i 1971.

Det er anden gang, at Legofamiliens pengetank, Kirkbi, forsøger at overtage travbanen for at nedlægge den og bruge det centralt beliggende areal i Billund til andet formål.

I 2016 fremsatte Kirkbi ifølge TV Syd et tilbud på 45 mio. kr. for travbanen. Men dengang sagde travbanens aktionærer nej til tilbuddet.

Kirkbis plan dengang var at omdanne travbanen til et boligområde.

BRANCHENYT
Læs også