Erhverv

Boeings Max-fly kan være på vej tilbage i luften

De amerikanske luftfartsmyndigheder har stillet en lang række krav og opfyldes de, kan flyene måske sendes på vingerne igen.

Her ses adskillige fly af typen Boeing 737 MAX som er blevet "grounded" på en parkeringsplads i Seattle. (AP Photo/Elaine Thompson)

Det vil kræve opfyldelse af en lang liste af krav, hvis Boeing skal gøre sig håb om at få sine Max fly i luften igen.

Kravene er stillet af de amerikanske luftfartsmyndigheder, Federal Aviation Administration (FAA), og omfatter alt fra ændrede computere over omlægning af det elektriske system til indførelse af advarselslamper, skriver Bloomberg.

Flyene af typen 737 Max fra Boeing har haft flyveforbud i 16 måneder efter to ulykker, hvor antallet af dræbte nåede op på i alt 346 passagerer og mandskab.

Kravene fra FAA er sendt i offentlig høring for at få en forståelse af, om der bør ske yderligere forbedring af flyene.

Meddelelsen fra FAA giver dog et lys i mørket for Boeing, vurderes det.

FAA-forslaget viser, at luftfartsmyndighederne er tilfredse med, at ændringerne giver en mulighed for, at Max-flyene kan vende tilbage til luften.

Flytest, foretaget efter FAA’s krav til ændringer, blev afsluttet den 2. juli.

Selv om det er et skridt fremad for Boeing, så kan selskabet ikke juble endnu. Boeing mangler stadig at høre fra luftfartsmyndigheder i Europa og Canada.

»Vi må afvente, hvad høringsperioden giver af kommentarer og måske vigtigst af alt, hvad de internationale partnere gør,« siger Richard Aboulafia, der er luftfartsanalytiker hos Teal Group.

Aktierne i Boeing steg 2,7 pct. ved det amerikanske aktiemarkeds lukning mandag efter meddelelsen fra FAA.

Indtil videre er kursen på Boeing i år faldet med 50 pct.

BRANCHENYT
Læs også