Erhverv

Land Rover taber kamp om retten til selve formen på sin Defender

Med afgørelsen i en engelsk retssal kan Ineos Group gå videre med sit Grenadier projekt.

Her er en Grenadier fra Ineos Group og ligheden med en ældre Land Rover Defender kan vel godt forsvares.

Jaguar Land Rover har tabt en temmelig bemærkelsesværdig retssag i Storbritannien til Ineos Group om retten til selve formen på den ikoniske Land Rover Defender.

JLR mente, at selskabet havde rettighederne til den firkantede fremtoning, som har kendetegnet Land Rover Defender, siden bilen første gang blev sendt på ekspeditioner og safari i Afrika.

Derfor ville Land Rover have nedlagt forbud mod modellen Grenadier, som selskabet Ineos Group planlægger at sende på markedet næste år, skriver Bloomberg.

Der er ingen tvivl om, at Grenadier ligner en Defender og ejeren af selskabet, Jim Ratcliffe, har heller ikke lagt skjul på, at Land Rover Defender er inspirationen bag hans Grenadier.

Men en ret i London har afslået en appel fra Jaguar Land Rover. Det er bl.a. sket efter, at den britiske myndighed for intellektuelle rettigheder, IP Office, har fastslået, at ”den form, som JLR forsøgte at få patent på, ikke er tydelig nok”.

»Land Rover Defender er et ikonisk køretøj, der er en del af Land Rover’s fortid, nutid og fremtid. Dens unikke form er øjeblikkelig genkendelig og kendetegner Land Rover-mærket overalt i verden,« lyder det fra Jaguar Land Rover.

Hos Jim Ratcliffe og Ineos Group vakte kendelsen forståelig jubel.

»Rettens kendelse bekræfter, at Defenders formgivning ikke kan opfattes som enestående for JLR’s produkter. Vi fortsætter med vores lanceringsplaner og er glade for at sende Grenadier på markedet i 2021,« lød det fra Ineos Group i en meddelelse.

Læs også