Erhverv

Deutsche Post kørte større end ventet omsætning hjem

Arkivfoto Foto: Sebastian Kahnert/picture-alliance/dpa/AP

Den tyske speditør- og postgigant Deutsche Post har leveret en bedre end ventet omsætning i andet kvartal, hvor fire ud af fem divisioner leverer indtjeningsvækst.

Det skriver Bloomberg News.

Omsætningen er i andet kvartal landet på 15,96 mia. euro, hvilket er betydeligt over analytikerkonsensus på 14,67 mia. euro.

Pakkekurerforretningen Express viste en omsætningsfremgang på 6,5 pct. til 4,52 mia. euro. Den globale speditionsforretning viste en vækst i omsætningen på 9,7 pct. til 4,16 mia. euro.

Den tyske post- og pakkepostforretning leverede en omsætning på 3,88 mia. euro sammenlignet med analytikernes forventning på 3,74 mia. euro. Her steg driftsindtjeningen med 49 pct. til 264 mio. euro.

Indtjeningen efter skat er steget med 15 pct. til 525 mio. euro.

Deutsche Posts finansdirektør Melanie Kreis udtaler til Bloomberg News, at alle divisioner på nær Supply Chain leverede indtjeningsvækst i andet kvartal.

- Der har været nogle opmuntrende tegn nu, men det er stadig ekstremt ustabilt og svært at forudsige, siger finansdirektøren.

Melanie Kreis fremhæver, at markedet er stærkt forvrænget, især inden for luftfragt. Det skyldes manglende efterspørgsel kombineret med en ekstrem mangel på kapacitet som følge af manglende flyvninger med passagerfly.

Deutsche Post-aktien stiger med 2 pct. til 36,08 euro på børsen i Frankfurt.

BRANCHENYT
Læs også