Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Coronakrisen rammer Danfoss - både omsætning og indtjening falder

Industrikæmpen er onsdag morgen kommet med halvårsregnskab. Det viser, at både omsætning og indtjening er styrtdykket i første halvår på grund af coronapandemien.

Corona rammer verden
Topchef i Danfoss, Kim Fausing. Arkivfoto: Glenn Simonsen, Danfoss.

Coronakrisen rammer industrigiganten Danfoss hårdt på både omsætning, indtjening og bundlinje.

Det viser det halvårsregnskab, som koncernen har offentliggjort onsdag morgen.

Danfoss kommer ud af halvåret med en omsætning på 2,9 mia. euro, hvilket er 10 pct. lavere end samme periode sidste år. Indtjeningen fra driften (ebita) lyder på 309 mio. euro – et dyk på 19 pct. sammenlignet med første halvår 2019.

Nettoresultatet falder med hele 32 pct. til 164 mio. euro.

Alligevel ser topchef Kim Fausing optimistisk på resten af året.

»Selvom vi forventer, at resten af 2020 vil være påvirket af pandemien, og der fortsat er stor usikkerhed på mange markeder, tror vi på en gradvis genopretning. Danfoss bliver imidlertid valgt som den foretrukne teknologipartner af nogle af verdens største virksomheder, blandt andet på elektrificeringsområdet, og det giver os en optimistisk tro på fremtiden,« siger han.

Ifølge regnskabet er det især april og maj, der har været hårde ved Danfoss, mens juni har set væsentlig bedre ud.

Ser man isoleret på de tre måneder, der udgør andet kvartal, halter Danfoss da også efter samme periode sidste år.

Industrikoncernen kommer ud af andet kvartal med en omsætning på knap 1,4 mia. euro mod 1,6 mia. euro i kvartalet sidste år.

Indtjeningen fra driften viser et plus på 166 mio. euro mod ca. 200 mio. euro i 2019, og bundlinjen er også dykket fra et overskud på 132 mio. euro til 93 mio. euro.

Danfoss valgte i slutningen af maj at suspendere koncernens forventninger til 2020 på grund af coronapandemiens usikre indvirkning på den globale økonomi.

I forbindelse med halvårsregnskabet genoptager koncernen sine forventninger til året, selv om Danfoss i regnskabet understreger, at fremtiden fortsat er præget af stor usikkerhed.

»På trods af den nuværende volatilitet forventer Danfoss fortsat at udbygge eller fastholde sin markedsandel og samtidig fastholde profitabiliteten målt som margin i forhold til 2019-niveauet efter betydelige investeringer i bæredygtig værdiskabelse. I det omfang salget er negativt påvirket, forventer Danfoss også en negativ påvirkning på det absolutte resultat,« skriver koncernen i regnskabet.

Ejerfamilien bag Danfoss, familien Clausen, meddelte tilbage i maj, at familien har sløjfet udbyttebetalingen til sig selv i år og næste år på grund af coronakrisen.

»Alle medarbejdere i Danfoss har ydet en kæmpeindsats i forbindelse med covid-19-krisen, så det er helt naturligt, at ejerne bag virksomheden også gør, hvad de kan for at bringe virksomheden så godt som muligt igennem denne situation. Derfor bliver der ikke udbetalt udbytte for 2020 og 2021,« fortalte Jørgen Clausen, formand i både Danfoss og familiens ultimative holdingsselskab Clausen Controls, dengang til Finans.

Clausen Controls Holding II ApS ejer 26 pct. af Danfoss. Familien modtog i 2019 et udbytte på samlet 157 mio. kr.

Danfoss, andet kvartal 2020. Nøgeltal fra regnskabet:

Mio. euro 2. kvartal 2020 2. kvartal 2019 1. halvår 2020 1. halvår 2019
Omsætning  1.385 1.603 2.864 3.166
Driftsindtjening (ebita) 166 203 309 383
Nettoresultat 93 132 164 242
BRANCHENYT
Læs også