Erhverv

Leder af omstridt nanoselskab sætter sin nyindkøbte herskabslejlighed til salg

Carsten Jensen, der står i spidsen for det omdiskuterede og nu insolvente nanoselskab Act.Global, har sat sin herskabslejlighed til salg for 15 mio. kr.

Carsten Jensen, direktør Act.Global, er i gang med at sælge sin lejlighed. Foto: Nikolai Linares

Carsten Jensen, der i det seneste halve år har været i vælten med nanoselskabet Act.Global, har valgt at skille sig af med sin bolig.

Det drejer sig om en herskabslejlighed på Frederiksberg, der nu er sat til salg for 15 mio. kr. hos ejendomsmægleren Jesper Nielsen.

Det er ellers ikke mere end et halvt år siden, at Carsten Jensen sammen med en kvinde skrev under på skødet for den 271 kvadratmeter store lejlighed. Dengang gav de 14,5 mio. kr. for lejligheden ifølge offentlige ejendomsdata.

I løbet af dette halve år er nanoselskabet Act.Global med Carsten Jensen i spidsen imidlertid løbet ind i et stormvejr af utilfredse investorer, en kontrolsag fra Erhvervsstyrelsen og senest kreditorer, der har krævet deres penge tilbage.

Det fik en kreditor til at begære et af Carsten Jensens holdingselskaber konkurs, hvilket udmundede i, at Act.Global blev taget i rekonstruktion.

Det hele begyndte med, at Act.Global i begyndelsen af året kom ud med et choktab på 121 mio. kr.

Carsten Jensen havde ellers lovet et millionoverskud til selskabets knap 200 investorer, som tæller blandt andre baron og skibsreder Johan Wedell-Wedellsborg, medstifter af Lagkagehuset Ole Kristoffersen samt en stribe tidligere professionelle fodboldspillere som Bjarne Goldbæk og Henrik ’Store’ Larsen.

Den nyrenoverede herskabslejlighed fra 1850 tæller fem værelser, hvor højloftede stuer med paneler og detaljerede træudskæringer i loftet sætter sit præg på boligen. Du kan se en video af lejligheden her.

Finans afventer en kommentar fra Carsten Jensen.

BRANCHENYT
Læs også