Erhverv

TDC's driftsoverskud falder marginalt i første halvår

Telegiganten TDC har de første seks måneder haft en omsætning på godt 8 mia. kr.

TDC har haft svært ved at holde på kunderne i første halvår, hvor det helt store problembarn er tv-forretningen efter koncernen smed Discovery ud af pakkerne. Foto: Ole Hartmann Schmidt

TDC er indtil videre sluppet nådigt gennem coronakrisen.

Omsætningen er bakket med 5,9 pct. til godt 8 mia. kr. i første halvår, og driftsoverskuddet landede på næsten 3,3 mia. kr. efter et fald på 2,7 pct. i forhold til samme periode året før.

I andet kvartal kunne teleselskabet især mærke den lavere rejseaktivitet, som gav en lavere indtjening fra roaming i udlandet.

»TDC Group er som forventet fortsat påvirket af effekten fra den store kundeafgang i YouSee i de foregående to kvartaler. Dette blev dog delvist opvejet af, at vi fortsat ser god fremdrift i arbejdet med at reducere vores driftsomkostninger markant på tværs af TDC,« siger Henrik Clausen, adm. direktør for TDC Group.

Det er lykkedes for selskabet at opretholde fiberudrulningen og opgraderingen af mobilnettet på trods af coronakrisen. Samtidig oplever selskabet, at kundeafgangen fra YouSee er aftaget i tempo.

Alligevel har TDC haft det svært med sine kunder. I perioden fra april til juni har 41.000 tv-kunder, 23.000 bredbåndskunder og 19.000 mobilkunder forladt selskabet.

»Vi har dog fortsat en betydelig opgave foran os med at skabe et stærkt finansielt fundament for Nuuday og TDC NET og styrke deres kommercielle positioner over de kommende år,« siger Henrik Clausen.

Efter de første seks måneder forventer TDC, at koncernen kan levere ”en flad eller let faldende udvikling i driftsoverskuddet for hele året,” hedder det i halvårsrapporten.

I Nuuday - der er den kundevendte del af TDC-forretningen - faldt omsætningen i første halvår med 5,3 pct. til knap 7,4 mia. kr. Overskuddet blev på 920 mio. kr. mod 1048 mio. kr. i samme periode året før.

Ser man på overskuddet efter skat kom TDC ud med et underskud på 27 mio. kr. mod et plus på 41 mio. kr. i første halvår 2019.

»På kort sigt har COVID-19 en negativ effekt på grund af lavere roamingindtægter og forventede samfundsøkonomiske effekter i 2. halvår, hvorfor vi nu ser et driftsresultat i 2020 på niveau eller lidt lavere end i 2019,« siger Henrik Clausen.

BRANCHENYT
Læs også