Erhverv

Niels Thorborg vil nu drive inkassofirma

Niels Thorborgs 3C-koncern har fået tilladelse til at drive inkassovirksomhed. Med tiden vil han også betjene kunder uden for koncernen.

Niels Thorborg vil nu selv til at kradse gæld ind fra sine kunder. Foto: Mads Hansen

Den fynske milliardær Niels Thorborg vil nu selv til at kradse gæld ind fra kunder.

Således har hans 3C-koncern oprettet et selvstændigt datterselskab med navnet Føniks Inkasso A/S, der har til formål at udøve inkassovirksomhed.

Hidtil har 3C-koncernen benyttet eksterne til at drive gæld ind. Men nu vil koncernen altså til at gøre det selv. Det fortæller Niels Thorborg, der vurderes at være god for knap 10 mia. kr. og dermed er en af Danmarks rigeste personer.

»Nu har vi vurderet, at det naturlige næste skridt i vores strategiske udvikling af koncernen vil være at etablere inkassoområdet som et selvstændigt forretningsben og brede det ud til hele koncernen,« siger han i en pressemeddelelse.

Niels Thorborg er bestyrelsesformand i Føniks Inkasso og fortæller, at det på sigt er udviklingsplanen, at selskabet også skal servicere kunder uden for 3C-koncernen, som driver en lang række virksomheder. Heriblandt brands som L'easy, D:E:R og andre portaler, der yder forbrugslån.

Koncernen har for nylig fået tilladelse fra myndighederne til at åbne en inkassovirksomhed. I løbet af efteråret vil 3C-koncernen åbne det nye forretningsben, og den kommende periode vil man bruge på at færdiggøre alle detaljer og organisationen.

Lars Claudi Mortensen kommer til at stå i spidsen for Føniks Inkasso. Han er sideløbende økonomidirektør i 3C-koncernen.

Han peger på, at koncernen allerede har et solidt fundament at stå på i etableringen af et inkassoselskab, ligesom udskillelsen af kompetencerne i et selvstændigt selskab med inkassoautorisation netop giver Føniks Inkasso mulighed for at servicere koncernens mange forskellige forretningsområder.

»Vi har gennem årene fået gode erfaringer med at håndtere inkassosager, hvor vi gennem dialog med den enkelte kunde har udarbejdet planer for, hvordan kunden har kunnet opretholde et godt betalingsmønster. Og altid i øjenhøjde med kunden. Så vi har allerede et stærkt setup at bygge ovenpå,« siger han.

Som tidligere nævnt dækker 3C-koncernen over brands som L'easy og D:E:R. Derudover består koncernen også af virksomheder som den nye Facit Bank, Odense Sport & Event, der ejer fodboldklubben OB, det nybyggede Hotel Odeon i Odense og cateringvirksomheden Kai Thor. Dertil kommer en betydelig ejendomsportefølje og en større ejerandel i den store udstødningskoncern Dinex.

Koncernen har hovedsæde i Odense, omsætter for omkring 3 mia. kr. og beskæftiger 2.600 ansatte.

Læs også
Top job