Erhverv

Nyvalgt bestyrelsesmedlem bliver næstformand i B&O

B&O har fået ny næstformand. Juha Christensen fortsætter som formand.

Grundfos-topchef Mads Nipper er ude af B&O's bestyrelse, som har fået ny næstformand. Foto: Simon Fals. Foto: Simon Fals

B&O har fået ny næstformand.

På dagens generalforsamling blev Albert Bensoussan valgt ind som nyt bestyrelsesmedlem, og under den efterfølgende konstituering blev han næstformand.

Juha Christensen fortsætter som formand, og Ernst & Young blev genvalgt som revisor.

Juha Christensen var næstformand, da den daværende formand, Ole Andersen, pludseligt afgik ved døden af naturlige årsager i juni i år.

Det skete dagen før en ekstraordinær generalforsamling, hvor aktionærerne godkendte en kapitaludvidelse på 400 mio. kr., som var nødvendig for at holde liv i den kriseramte elektronikvirksomhed.

Albert Bensoussan har været bestyrelsesmedlem i B&O tidligere. Fra 2014 til 2019 var han menigt medlem.

Senest har han i seks år været adm. direktør for Luxury Watches and Jewelry-divisionen hos Kering Group.

Grundfos-topchef Mads Nipper stillede - ligesom Joan Ng Pi O - ikke op til genvalg og er derfor stoppet i bestyrelsen.

Den tidligere headhunter på topniveau Stephen Bruyant-Langer har tidligere til Finans udtalt, at B&O ikke længere som tidligere kan tiltrække de tunge danske erhvervsprofiler.

De seneste 10 år har tunge navne som Jim Hagemann Snabe, Niels B. Christiansen og altså nu Mads Nipper forladt bestyrelsen.

»B&O er en stjerne, der er falmet. Der er en inerti, som er svær at vende nu, og det betyder, at der nu er en stor image-risiko ved at være i bestyrelsen for B&O. Fik jeg selv tilbudt muligheden, ville jeg betænke mig ganske alvorligt og sandsynligvis takke nej,« sagde Stephen Bruyant-Langer.

BRANCHENYT
Læs også