Erhverv

Bavarian Nordic offentliggør positive forsøgsresultater med frysetørret koppevaccine

Efter aftale med de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) krævedes blot et enkelt fase 3-forsøg til at understøtte godkendelse af den frysetørrede udgave af vaccinen.

Bavarian Nordic har mandag aften offentliggjort positive toplinjeresultater fra det afgørende fase 3-forsøg med den frysetørrede udgave af MVA-BN koppevaccinen.

Det meddeleler Bavarian Nordic i en selskabsmeddelelse.

Den flydende-frosne udgave af vaccinen blev godkendt af FDA i september 2019 under navnet Jynneos, og et tidligere fase 2-forsøg har påvist at de frysetørrede og flydende-frosne udgaver af vaccinen fremkaldte ensartede antistofresponser.

Efter aftale med de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) krævedes blot et enkelt fase 3-forsøg til at understøtte godkendelsen af den frysetørrede udgave af vaccinen, oplyser Bavarian Nordic.

“Vi er glade for at rapportere positive fase 3-resultater, hvilket er et vigtigt skridt på vej mod godkendelsen af den frysetørrede udgave af Jynneos, som åbner for fremtidige pengestrømme fra vores eksisterende kontrakt med den amerikanske regering,” siger adm. direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin, i selskabsmeddelelsen.

Afslutningen af forsøget vil muliggøre en indsendelse af en tillægsansøgning til FDA, der skal udvide godkendelsen til at omfatte begge udgaver af vaccinen. Udvidelsen vil dække både kopper og såkaldte abekopper.

BRANCHENYT
Læs også