Erhverv

Lagkagehusets danske forretning i største tab nogensinde

Tabet kommer som resultat af massive investeringer i butiksåbninger i Danmark.

Artiklens øverste billede
Lagkagehusets danske selskab tabte næsten 120 mio. kr. i 2019, og grundet coronakrisen ses der også med skepsis mod regnskabet for 2020. Foto: Ivan Riordan Boll/Politiken/Ritzau Scanpix

Det har været en begivenhedsrig periode for Lagkagehuset A/S, der på det seneste har været gennem diverse kontroverser med lønkompensation og ejere i skattely.

I baggrunden har der også været nok at se til, for i regnskabet kom bagerikæden ud af 2019 med et tab på 118 mio. kr. på bundlinjen. Dette skete på trods af, at omsætningen steg til 962 mio. kr., hvilket er 82 mio. kr. mere end året før.

Lagkagehuset A/S er selskabet bag Lagkagehusets danske forretninger.

Tabet på bundlinjen kommer ifølge regnskabet efter investeringer. Lagkagehuset har åbnet 13 nye forretninger i 2019, mens en enkelt er blevet nedlagt. Medarbejderstaben er ligeledes blevet forøget, så der i 2019 var noteret 1.053 ansatte i bagerikæden.

»Resultaterne for året ses som tilfredsstillende med de signifikante strukturelle ændringer in mente. Vigtige investeringer blev taget for at sikre fremtidig vækst,« skriver Lagkagehuset A/S i regnskabet.

Investeringerne i fremtiden fik dog en hård start, da covid-19 ramte. Lagkagehuset havde ifølge regnskabet oprindeligt gode forventninger til 2020 på grund af de nye forretninger, men selskabets salg blev hårdt ramt af coronakrisen.

»Der er identificeret en negativ effekt af covid-19 i form af signifikant mindre salg. Primært som resultat af lukkede butikker,« fremgår det af regnskabet for 2019.

Ledelsen har endnu svært ved at vurdere omfanget af konsekvenserne, men det vurderes, at der vil være et markant fald i omsætningen ved næste regnskab, fremgår det at regnskabet for 2019.

Lagkagehuset valgte at tage imod en lønkompensation på over 4,5 mio. kr. i forbindelse med coronakrisen. Ifølge regnskabet skete dette for at undgå fyring af medarbejdere

Bagerikædens valg om at tage imod lønkompensation kom tidligere på året under skarp debat. Kritikere mente ikke, at det var etisk korrekt, at bagerikæden tog mod lønkompensation, fordi ejerne af selskabet hører hjemme skattevenlige steder som Luxembourg og Jersey.

»Når vi begynder at have overskud, og det er ikke sket endnu, fordi vi investerer så massivt i vækst i form af blandt andet nye butikker, så vil vi betale selskabsskat udover alle de øvrige indirekte og direkte skatter og afgifter, vi allerede betaler i dag,« skrev Lagkagehuset i en kommentar på Instagram, mens kritikken var på sit højeste.

I forbindelse med kritikken offentliggjorde den globale koncern bag Lagkagehuset regnskabet for 2019 før tid. Regnskabet for hele koncernen viste et underskud på 70 mio. kr., men en øget omsætning til 1,15 mia. kr.

Selskabet Lagkagehuset A/S er ejet af og sambeskattet med Danish Bake Holding ApS, som ikke har betalt selskabsskat siden 2017.

Året forinden, som var den tidligere ejer FSN Capitals sidste hele år som hovedaktionær i Lagkagehuset, blev der faktisk betalt knap 4 mio. kr. i selskabsskat i det daværende moderselskab bag, Danish Bake A/S.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.