Erhverv

Dansk energikæmpe med millioner af kunder skifter navn

SEAS-NVE, der er Danmarks største energi- og fibernetkoncern, skal have nyt navn.

Foto: PR/Seas-NVE

Millioner af kunder skal vænne sig til, at deres energi eller fibernet-udbyder får nyt navn. SEAS-NVE, der er Danmarks største energi- og fibernetkoncern, skifter nemlig navn.

På et repræsentantskabsmøde tirsdag den 25. august blev det besluttet, at selskabet fremover skal hedde Andel. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at skiftet navn er ifølge selskabet truffet på baggrund af en transformation i selskabet.

»Transformationen fra elselskab til en koncern med mange facetter inden for kerneforretningen energi er nu så langt, at der er brug for et nyt navn og en ny identitet til virksomheden,« lyder det i pressemeddelelsen.

Her fremhæver selskabet selv købet af Radius Elnet og Ørsteds privatkunde- og udelysforretning.

»Med købet bliver vi med ét en anden virksomhed. Med 2,8 mio. kundeforhold, mange nye kolleger og ansvaret for det østdanske elnet er der behov for en identitet og et navn, der favner hele koncernen, og som tydeliggør vores ståsted som virksomhed, nemlig vores unikke ejerform som andelsselskab,« udtaler Jesper Hjulmand, adm. direktør i SEAS-NVE, i pressemeddelelsen.

Det nye navn er valgt med den begrundelse, at det »både siger noget om, hvor selskabet kommer fra, og peger mod en historisk særlig dansk tradition med andelsselskaber og fællesskaber.«

»Med det nye navn Andel hylder vi vores oprindelse. Det er vigtigt for os at have et navn, som viser kunder, andelshavere, medarbejdere og samarbejdspartnere, at de er en del af noget større. Som andelsselskab ligger det i vores DNA, at vi skal skabe værdi for vores ejere, kunder og samfundet omkring os,« forklarer Jesper Hjulmand og fortsætter:

»Vi skal ikke servicere aktionærer eller pensionsopsparere. I stedet bidrager alt overskud positivt til Andels udviklingskraft og bliver kanaliseret tilbage til vores andelshavere og kunder – eksempelvis i form af nye investeringer i digital infrastruktur, nye grønne og visionære energiløsninger samt donationer og bidrag til regionsudvikling«.

Inden for de kommende måneder vil navneskiftet finde sted. Både ”amba’et” og holdingselskabet skifter navn til Andel.

I forbindelse med navneskiftet, vil der komme et nyt logo, og selskabet vil gennemføre en såkaldt ny brand-identitet.

»Brand-identiteten skal harmonere med koncernens arbejde med at løse vigtige opgaver inden for den grønne omstilling, digitalisering, indfasning af elbiler og vedvarende energiproduktion,« skriver selskabet.

Der er dog nogle af underselskaberne, der får lov til at beholde deres oprindelige navne: Cerius, Radius, Fibia og Clever får ikke ændret deres navne.

Seas blev grundlagt i Haslev i 1912 og Nordvestsjællands Elektricitetsværk (NVE) blev etableret i 1913. De to selskaber fusionerede i 2005 til SEAS-NVE.

BRANCHENYT
Læs også