Erhverv

Siemens Gamesa har udnævnt ny topchef for 5.500 danske ansatte

De 5.500 danske medarbejdere i Siemens Gamesa har med øjeblikkelig virkning fået ny topchef. Valget er faldet på Torben Bang, der har 24 års erfaring med produktion og servicering af vindmøller.

Torben Bang er ny topchef for den danske Siemens Gamesa-forretning. Foto: Siemens Gamesa. Siemens Gamesa i Danmark mistede i juni sin danske topchef, der blev rykket op som global chef. Nu er den tysk-spanske vindmøllegigant klar med afløseren. Foto: Vincent West/Scanpix 2017.

Det er to måneder siden, at Vestas-rivalen Siemens Gamesa sagde farvel til sin danske topchef Andreas Nauen. Nu er den tysk-spanske vindmøllekæmpe klar med afløseren.

Valget er faldet på den erfarne vindmøllechef Torben Bang, der i forvejen er driftsdirektør i Siemens Gamesas globale servicedivison.

Med jobbet, som han overtager med øjeblikkelig virkning, følger ansvaret for omkring 5.500 ansatte, der fortrinsvis er ansat på vindmølleproducentens fabrikker i Aalborg og vestjyske Brande.

»Som en af Danmarks største virksomheder skal Siemens Gamesa fortsat være drivkraft for vores grønne omstilling og være med til at udbygge Danmarks førerpositon på områder som forskning, udvikling og uddannelse af højtkvalificeret arbejdskraft,« siger Torben Bang.

Det er en erfaren topchef, som tager over efter Andreas Nauen, der midt i juni blev udpeget til global topchef for Siemens Gamesa Renewable Energy, der er en del af den tyske Siemens-koncern.

Torben Bang har været en del af det danske vindmølleeventyr helt tilbage fra 1996, hvor han blev ansat i det daværende Bonus Energy.

Da Bonus Energy blev opkøbt af Siemens og omdannet til Siemens Wind Power, fulgte Torben Bang med over i Siemens-selskabet. Det samme var tilfældet, da Siemens Wind Power i 2016 gik sammen med spanske Gamesa i dannelsen af Siemens Gamesa.

Torben Bang har gennem årene beklædt skiftende ledende stillinger. Jobbet som globale driftsdirektør i serviceforretningen har han varetaget siden 2003.

I sin nye rolle som dansk topchef ser Torben Bang det som sin opgave at fastholde Siemens Gamesa i Danmark som et sted, der formår at tiltrække de ypperste hoveder i vindmølleindustrien både herhjemme og fra hele verden.

»Det er vigtigt for os fortsat at være en attraktiv arbejdsgiver, der tiltrækker kompetencer fra hele verden og spiller en nøglerolle i den danske vindindustri, som er rollemodel for resten af verden,« siger Torben Bang i en pressemeddelelse.

Som ny topchef bliver han talsmand og ansigtet udadtil for alle Siemens Gamesa-aktiviteter i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også