Erhverv

Jesper Andersen bliver ny koncernfinanschef i Lego

Han kommer fra Upfield og begynder den 1. oktober.

Jesper Andersen bliver ny CFO i Lego fra den 1. oktober.

Lego Group har ansat Jesper Andersen som ny koncernfinanschef fra den 1. oktober.

Han kommer fra en stilling hos Upfield, hvor han ligeledes var CFO.

Jesper Andersen afløser Marjorie Lao, der har været CFO siden 2017.

Upfield er et plantebaseret fødevareselskab med kendte varemærker som Becel og Flora. Han har haft posten hos Upfield siden 2018.

Før jobbet hos Upfield var Jesper Andersen CFO hos Beiersdorf i tre år og han indledte sin erhvervskarriere hos Colgate-Palmolive, hvor han var i mere end 20 år.

»Jesper Andersens omfattende globale erfaring som Chief Financial Officer vil være til gavn for LEGO Group, når vi stræber mod at nå vores ambition om at bringe leg til flere børn rundt om i verden. Han er en værdidrevet leder med en stærk track record, der udvikler teams i verdensklasse, der fokuserer på at levere langsigtet bæredygtig vækst,« siger koncerndirektør Niels B. Christiansen fra Lego Group.

Udover titlen som CFO omfatter Jesper Andersens job, at han skal stå for den strategiske finansielle planlægning og styre gruppens juridiske-, complience- og risk management afdelinger.

»Det er en drøm, der går i opfyldelse at arbejde for en ikonisk virksomhed som LEGO Group. Jeg har altid beundret virksomheden, dens missionsstyrede kultur og ambition om at udvikle fremtidige generationer gennem leg. Jeg er også begejstret for at vende tilbage til Danmark og arbejde for en familieejet virksomhed, der tænker langsigtet og søger at få en positiv indvirkning på børn, partnere, medarbejdere og samfundet som helhed,« siger Jesper Andersen.

BRANCHENYT
Læs også