Erhverv

Amazon får amerikansk godkendelse til dronelevering

Med den første nødvendige tilladelse i hus fra de amerikanske luftfartsmyndigheder kan Amazon nu for alvor få sat i gang i det længe ventede droneprojekt, Amazon Prime Air.

Amazon udvikler hele tiden sin forretning. Her tester selskabet en dronelevering i Leipzig, 2014. Firmaet har satset stort på dronefragt som fremtidens transportindustri. Foto: Peter Endig/picture-alliance/dpa/AP Images

Den amerikanske internethandelsgigant, Amazon, er nu et skridt nærmere at kunne levere varer med droner. I lørdags fik Amazon den nødvendige godkendelse af de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA.

Det skriver CNN.

Amazons droneprogram, hvilket de selv har navngivet Prime Air, blev sat i søen i 2013, og målet med programmet er at kunne levere pakker til kunderne på mindre end 30 minutter via små droner.

Det store globale fokus på social distance har øget nødvendigheden og interessen for robotleverancer, men teknologien der kan understøtte de store ambitioner er endnu ikke klar. Samtidig mangler de amerikanske luftfartsmyndigheder stadig at udforme lovgivning på området, samtidig med at man på afstand stadig ikke kan identificere dronerne i luften.

Siden projektets spæde begyndelse i 2013 har det været en langtstrakt affære, men Amazon har ifølge virksomheden selv haft lejlighed til at logge tusindvis af test-flyvetimer, både i USA og i resten af verden.

Udover Amazon har andre store selskaber tidligere fået tilladelse fra de amerikanske luftfartsmyndigheder til at benytte droner.

Således fik både Apple, Intel, Microsoft og Uber flyvetilladelse til deres respektive droneprojekter i 2018. Disse skulle blandt andet teste udlevering af bl.a. pakker og mad, digital kortlægning samt overvågning ved hjælp af ubemandede droner.

Amazon ansatte i marts 2020 den tidligere topchef i den amerikanske flyproducent Boing, David Carbon, til at lede droneprojektet Prime Air. Tilladelsen fra luftfartsmyndighederne er således den første bedrift af den nye chef for droneprogrammet.

Læs også
Top job