Erhverv

Konflikt eskaleres: Indien blokerer apps fra Kina-giganter

Politiske spændinger mellem de to nationer får de indiske myndigheder til at frygte, at Kina kunne udnytte apps til at indsamle information, der kan true Indiens integritet.

Kinesernes foretrukne betalingsservice, Alipay, er blandt de blokerede apps.. Foto: AP

Indien har valgt at blokere 118 apps, der har tråde til kinesiske tech-giganter som Tencent og Alibaba.

Dette skriver CNBC.

Blokaden kommer efter større politiske spændinger mellem de to nationer, der tidligere har kostet 20 indiske soldater livet i en kamp ved bjergkæden Himalaya på grænsen mellem de to lande, skriver CNBC.

Ifølge en kommentar fra det indiske ministerium for elektronik og informationsteknologi blev beslutningen om at blokere de 118 kinesiske apps taget på baggrund af en sikkerhedsmæssig vurdering. Det blev vurderet, at informationer, som de kinesiske apps kunne indsamle, ville »være skadelige for den indiske integritet og suverænitet, det indiske forsvar, sikkerhed for staten og offentlig ro,« skriver CNBC.

Store kinesiske spilfirmaer som Tencent og NetEase er på Indiens liste over apps, der bliver blokeret for indiske brugere. Det samme gælder kinesiske tech-giganter som Baidu og Alibabas Ant Group.

På listen over de 118 blokerede apps er blandt andet Baidu app, Tencents Wechat Reading app og Alipay, der er Kinas mest populære betalingsservice, skriver CNBC.

En del af de blokerede apps har ikke den store udbredelse i Indien, men også populære apps blandt de indiske forbrugere er på listen. Eksempelvis Tencents ”PUBG Mobile Nordic Map: Livik,” der ifølge Sensor Tower skulle være blevet downloadet 93 millioner gange siden dets lancering i 2018, skriver CNBC.

Tidligere har Indien blokeret den populære videoapp TikTok som konsekvens af konflikten mellem de to nationer. En analyse fra Reuters viste på daværende tidspunkt, at Indien var det land, der brugte appen mest. Indiske brugere havde downloadet appen over 611 millioner gange og stod for 30 pct. af TikToks brugere på verdensplan.

BRANCHENYT
Læs også