- Opdateret 09/09/2020 kl. 15:35
Dansk techkæmpe går efter børsnotering til 70 mia. kr.
Unity Technologies har offentliggjort prisen på at købe sig ind i den amerikanske børsnotering.
Danske Unity Technologies er på vej på børsen i USA og går efter en værdi på op til 70 mia. kr. eller omkring 20 gange omsætningen.
Det fremgår af en ny indberetning til det amerikanske finanstilsyn, SEC.
Det danske softwarefirma, som har udviklet en ekstremt populær grafikmotor til spiludviklere, kan dermed dyste med børsnoterede Zendesk som det mest værdifulde danske softwareselskab (Zendesk er børsnoteret i USA).
Af indberetningen fremgår det, at Unity vil sælge op til 28 mio. aktier til mellem 34 og 42 dollars stykket, hvilket vil kunne indbringe Unity op til 1,2 mia. dollars.
Med en ventet markedsværdi på op til 11,1 mia. dollars, svarende til omkring 70 mia. kr., er det en forholdsvis lille portion af selskabet, som sendes i udbud, og det kan give rift om aktierne.
Det teknologitunge Nasdaq-indeks har været flyvende i år, selvom det i løbet af den seneste uge har oplevet en mindre korrektion på ca. 10 pct.
Nasdaqs højdespring, specielt i forlængelse af coronakrisen, har fået flere tech-selskaber til at varsle deres indtræden på børsen i USA. Det gælder f.eks. Airbnb og Snowflake, sidstnævnte med en investering på 250 mio. dollars fra Warren Buffetts investeringsfirma Berkshire Hathaway.
Unity varslede da også for et par uger siden, at man vil på kurslisterne, men dengang var det uvist, til hvilken pris det ville blive – og hvor mange aktier der skulle sælges.
Fordi børsnoteringen finder sted i USA og ledes af internationale investeringsbanker som Goldman Sachs og Credit Suisse, bliver det noget nær umuligt for almindelige danske investorer at købe aktier, før selskabet er på børsen.
Dermed følger Unity i fodsporene på bl.a. Zendesk, der fravalgte den danske fondsbørs til fordel for USA, hvor investorerne har haft væsentligt mere appetit på teknologivirksomheder – og dermed også er løbet med de saftigste afkast (Zendesk er steget 600 pct. siden 2014).
Om Unity kan gøre Zendesk succesen efter er selvsagt uvist, men firmaet, som blev stiftet i en kælder på Nørrebro for 18 år siden, har sat sig på et ekstremt interessant og hurtigtvoksende område.
Unity ville oprindelig lave computerspil, men trioen bag – herunder David Helgason – endte i stedet med at lave software, som gør det nemt for andre spiludviklere at lave computerspil.
Det marked har Unity sammen med Tencent-ejede Epic Games sat sig solidt på.
Af Unitys prospekt fremgår det, at der hver måned i 2019 blev downloadet tre milliarder apps, som er udviklet med Unitys software.
Her står ligeledes, at Unity sidder på mere end 50 pct. af markedet for mobil-, pc- og konsolspil.
Unity satser dog ikke kun på spilindustrien.
Firmaet skriver i sit prospekt, at man også ser en voksende mulighed for at bruge sin grafikmotor inden for segmenter som arkitektur, ingeniørbranchen, byggeri, bilindustri og såkaldt augmented reality for blot at nævne en håndfuld potentielle vækstmuligheder.
Ligesom det nærmest er kutyme inden for hurtigtvoksende softwareselskaber med respekt for sig selv, brænder Unity Technologies fortsat penge af.
Omsætningen voksede knap 100 mio. dollars i 1. halvår 2020 til 351 mio. dollars, hvilket gav et tab på 54 mio. dollars. I løbet af hele 2019 omsatte Unity for 542 mio. dollars.
Unity blev sidste år værdiansat til 6 mia. dollars i forbindelse med en kapitaltilførsel.