Erhverv

Mads Nipper bliver ny topchef i Ørsted

Grundfos-topchefen skifter job. Han skal fra januar afløse Henrik Poulsen som øverst ansvarlige i Ørsted.

Grundfos-topchef Mads Nipper forlader selskabet til fordel for Ørsted. Foto: Lederne

Grundfos-topchef Mads Nipper skal afløse Henrik Poulsen som adm. direktør i Ørsted.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse onsdag aften ved børslukning kl. 17.

»På bestyrelsens vegne er jeg meget glad for at kunne præsentere Mads Nipper som Ørsteds nye administrerende direktør. Med udgangspunkt i en klar vision om bæredygtighed har Mads i løbet af de seneste seks år stået i spidsen for en meget vellykket omstilling af Grundfos, som har styrket virksomhedens markedsposition i et stadig mere konkurrencepræget marked og forbedret de finansielle resultater væsentligt,« siger Ørsteds bestyrelsesformand, Thomas Thune Andersen, i meddelelsen.

54-årige Mads Nipper begynder i sin nye stilling den 1. januar 2021. Henrik Poulsen fortsætter som administrerende direktør og koncernchef indtil den 31. december 2020.

For at sikre en god overlevering vil Henrik Poulsen fungere som særlig rådgiver for Mads Nipper indtil den 31. januar 2021.

Den nye Ørsted-topchef glæder sig til den nye stilling og til at fortsætte Ørsteds rejse mod at blive en af fremtidens globale ledere inden for vedvarende energi.

»Den udfordring, vi står over for i forhold til at omstille verdens energisystemer fra fossile brændstoffer til vedvarende energi for at undgå de katastrofale konsekvenser af klimaforandringerne, er mere presserende end nogensinde før og kræver en indsats i alle dele af samfundet. Som et af verdens fem største selskaber inden for vedvarende energi og med en klar ambition om at gå forrest i den globale energiomstilling er Ørsted i en unik position til at gøre en forskel i kampen mod klimaforandringerne,« siger Mads Nipper.

Hans kompensationspakke omfatter en fast grundløn på 15 mio. kr., som også dækker pension, en årlig kontant variabel bonus på 0-30 pct. af den årlige faste løn med en target-bonus på 15 pct. samt et langsigtet aktiebaseret honorar med et mål på 20 pct. af den årlige faste løn.

Hvis Mads Nipper realiserer sin target-bonus i 2021, vil det samlede honorar nå op på 20 mio. kr. for året.

Før Mads Nipper kom til Grundfos i 2014, var han 21 år i Lego. Mange af årene i ledende stillinger.

I øjeblikket er han næstformand i Dansk Industri og Danish Crown, ligesom han er medlem af et advisory board for kapitalfonden Axcel.

BRANCHENYT
Læs også