Erhverv

Ilse Jacobsen har vendt bøtten efter krise

Efter flere betændte sager fik Ilse Jacobsen Hornbæk ny ledelse i 2019. Det har nu kastet en klar regnskabsfremgang af sig.

Ilse Jacobsen har haft nogle turbulente år. Men nu kan hun glæde sig over overskud i hendes virksomhed IJH.

De seneste år har været fyldt med alt andet end god omtale for Ilse Jacobsen.

Kritik fra nuværende og tidligere ansatte om dårligt arbejdsmiljø, en svada fra den afgående bestyrelsesformand Morten Albæk og et farvel til "Løvens" Hule er det blevet til for den kendte erhvervskvinde. Dertil kommer også en tabt sag i Højesteret.

Men nu er der endelig lidt gode nyheder at varme sig på for Ilse Jacobsen.

Hendes virksomhed Ilse Jacobsen Hornbæk (IJH) fik i 2019 vendt et stort underskud til et overskud på 2 mio. kr. Samtidig var bruttofortjenesten den klart højeste, der nogensinde er registreret i selskabet, som tjener sine penge på gummistøvler, regntøj, sko- og tøjkollektioner, accesories og skønhedsprodukter.

IJH kalder selv 2019 for en »klar forbedring« i sit nye regnskab og hæfter sig samtidig ved, at virksomheden er blevet stabiliseret og professionaliseret gennem en ny ledelse.

»Bestyrelse og ledelse har i årets løb haft fokus på at skabe et stærkt økonomisk fundament for brandet og den internationale ekspansion,« står der i det nye regnskab.

Trine Frausing kom ind som adm. direktør i august 2019 og afløste Ilse Jacobsens mand, Jesper Bo Jacobsen, på den post. Han er nu finansdirektør.

Ligeledes kom Jonas Brennwald ind som bestyrelsesformand i 2019 som afløser for Morten Albæk, der ved sin afgang rettede en hård kritik mod den daværende daglige ledelse bestående af Ilse Jacobsen og Jesper Bo Jacobsen.

IJH har ifølge det nye regnskab oplevet gode vækstrater i USA og Storbritannien gennem samarbejde med landsdækkende detailkæder, mens der i Tyskland er blevet oprettet et datterselskab.

»Gennem introduktion af et udvalgt kernesortiment målrettet nye globale samarbejdspartnere, er det planen at åbne døren til en lang række nye markeder med stort vækstpotentiale,« står der i det nye regnskab.

Ligeledes er det lykkedes IJH at forhandle nye og forbedrede betalingsforpligtelser overfor leverandører. Derudover har selskabet udliciteret sin logistikfunktion, hvilket har sikret en omkostningsreduktion og effektivisering af ordreleveringen.

IJH forventer trods coronakrisen at lande et positivt driftsresultat i 2020.

Ilse Jacobsen grundlagde Ilse Jacobsen Hornbæk for over 25 år siden. I 2016 solgte hun 15 pct. af sit livsværk til Brøndby IF’s hovedaktionær, Jan Bech Andersen.

BRANCHENYT
Læs også