Erhverv

Tidligere TV 2-direktør erkender, at hun ikke var god nok til at forebygge sexisme og sexchikane

Merete Eldrup var direktør på TV 2 fra 2007 til 2019. I den periode beretter flere kvindelige medarbejdere nu om, at de har været udsat for sexchikane og sexisme på deres arbejdsplads. Den tidligere direktør erkender, at hun ikke har været god nok til at sætte grænser.

Merete Eldrup erkender, at hun i sin tid som direktør på TV2 kunne have været bedre til tydeligt at sætte grænser i forhold til sexchikane og sexisme. Foto: Casper Dalhoff Merete Eldrup erkender, at hun i sin tid som direktør på Tv 2 kunne have været bedre til tydeligt at sætte ind overfor sexchikane og sexisme. Foto: Casper Dalhoff Formand  i Nykredit Merete Eldrup i Nykredit.Foto: Casper Dalhoff Formand  i Nykredit Merete Eldrup i Nykredit.Foto: Casper Dalhoff

Du sad som direktør på TV 2 mellem 2007 og 2019. Hvad tænker du om den debat, der kører lige nu om sexchikane og sexisme i mediebranchen og også i høj grad på din tidligere arbejdsplads?

»Den debat, Sofie Linde har fået startet her, er efter min mening så relevant – også for andre brancher. Men nu er det jo i mediebranchen, at jeg i mange år har haft ansvar og indflydelse. Noget af det, jeg synes er godt ved det denne gang, er, at vi har fået det væk fra at handle om at få navne og at få hængt nogen ud. Det handler i stedet om at tage debatten mere grundlæggende i forhold til, hvad det er for en tone vi har, og hvad det er, der foregår på arbejdspladserne.«..

Læs også