Erhverv

Morten Hummelmose tjente 2,2 mia. kr. i fjor

EQT blev i 2019 børsnoteret. Det gjorde den danske partner Morten Hummelmose til bogført milliardær.

Morten Hummelmose kom til kapitalfonden EQT i 2006 og bor i dag i New York. Foto: EQT

Det er næsten et år siden, at den svenske kapitalfond EQT blev børsnoteret i Stockholm. Nok med en smilende Morten Hummelmose på sidelinjen.

For den danske partner blev milliardær på børsnoteringen. Nu er der endda kommet syn for sagen.

Morten Hummelmoses selskab Frececo ApS, hvor EQT-ejerandelen er registreret, kom ud af 2019 med et overskud på lidt over 2,2 mia. kr. Det er næsten en 64-dobling i forhold til 2018, hvor overskuddet "kun" var på 35 mio. kr.

»Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende,« konstateres det i regnskabet fra Morten Hummelmose, der ejer 3,2 pct. af EQT.

Samtidig henvises der til, at Hummelmoses værdipapirer har »udviklet sig positivt« efter regnskabsafslutning.

Siden nytår er EQT-aktien steget med 49 pct. Aktien står onsdag morgen i kurs 162. Det er mere end dobbelt så højt som åbningskursen på EQT-aktien ved børsnoteringen i september 2019.

Af det nye regnskab fra Morten Hummelmose fremgår det, at han har aktiver og en egenkapital til en værdi af 3 mia. kr.

Morten Hummelmose kom til EQT i 2006 og er en af kapitalfondens danske partnere. Han bor i New York og vil på de kommende lister over landets rigeste være at finde blandt de øverste 40 personer.

Sidste år var han nummer 99 på listen over Danmarks mest velhavende personer hos Berlingske.

Morten Hummelmose må dog ikke sælge sin aktiepost nu og her. Han er, ligesom de øvrige danske partnere i EQT, bundet af en såkaldt lock up-periode. Det betyder, at han først efter tre år må sælge 25 pct. af sine aktier, yderligere 25 pct. efter fire år og de resterende 50 pct. efter fem år.

En anden af EQT's danske partnere er også for nylig kommet med regnskab. Det er lederen af det danske kontor, Mads Ditlevsen, der i 2019 havde et overskud på 101,5 mio. kr. mod en indtjening 33,6 mio. kr. året forinden.

EQT blev stiftet i 1994 og er i dag en af verdens største kapitalfonde. Fonden ejer bl.a. butikskæden Flying Tiger Copenhagen, Huscompagniet og flyselskabet Nordic Aviation Capital.

BRANCHENYT
Læs også