Erhverv

Dansk virksomhed købt af norsk quiz-gigant i millionhandel

Den danske techvirksomhed Actimo er blevet opkøbt af norske Kahoot, oplyser selskaberne. Salgsprisen lyder på op mod 200 mio. kr.

Jan Lehrmann, der er kendt fra det populære tv-program Løvens Hule, hører til blandt ejerne af Actimo. Arkivfoto: Anthon Unger.

Den norske techvirksomhed Kahoot, der især er kendt for sin populære quiz-funktion, har haft den store pengepung fremme og opkøbt den danske virksomhed Actimo i en handel til op mod flere hundrede millioner.

Det oplyser selskaberne i en fælles pressemeddelelse onsdag.

Actimo, som blev grundlagt for bare otte år siden, har udviklet en speciel digital platform, som gør det muligt for en virksomheds ansatte at kommunikere og distribuere viden via en app.

Ifølge pressemeddelelsen ligger salgsprisen på mellem 26 og 33 mio. dollar, svarende til en pris i danske kroner i intervallet 160 - 205 mio.

»Vi er begejstrede for at gå sammen med Kahoot på vores mission om at udvikle den næste generation af løsninger, der forbinder medarbejdere,« siger Eske Gunge, adm. direktør hos Actimo.

Bag Actimo står en bred ejerkreds, der bl.a. tæller Jan Lehrmann, der er kendt fra det populære tv-program Løvens Hule, men også kapitalfonden Prometum Equity Partners, der har været ledende investor siden 2017.

Actimo, der har hovedsæde i København, har i dag 43 medarbejdere. Selskabet omsatte sidste år for knap 24 mio. kr., mens driftsresultatet viste et underskud på 1 mio. kr.

Norske Kahoot er især kendt for sin quiz-funktion, hvor personer let kan quizze mod hinanden. Selskabet blev børsnoteret sidste år på Børsen i Oslo og er nu i gang med at udvide forretningen med særlig fokus på digital læring og kommunikation.

Siden børsnoteringen sidste år er Kahoot-aktien steget med omkring 100 pct. Det norske selskab har i dag ca. 340.000 betalende abonnenter og en toplinje med fart på. Dog har selskabet stadig svært ved at tjene penge. Sidste år kom Kahoot ud af året med et underskud på 9,7 mio. dollar, svarende til omkring 60 mio. danske kroner.

BRANCHENYT
Læs også