Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Mikkeller langer ud efter regeringen: »Irrationelt og uforståeligt«

Restaurationsbranchen har hidtil formået at overholde alle retningslinjer, skriver mikrobryggeriet i et åbent brev.

Corona rammer verden
Mikkeller anført af Mikkel Borg Bjergsø har sendt et åbent brev til regeringen i forlængelse af de nye restriktioner i Storkøbenhavn. Foto: Niels Hougaard Foto: Niels Hougaard

Danmarks vel nok mest kendte mikrobryggeri, Mikkeller, har mildest talt svært ved at forstå logikken bag de nye coronarestriktioner.

De høje smittetal har som bekendt ført til et påbud om, at alle restauranter, barer, caféer og øvrige beværtninger i Storkøbenhavn skal lukke senest klokken 22 fra i morgen, hvor personalet og gæsterne samtidig skal bære mundbind.

Men dermed straffer myndighederne reelt en branche, der har gjort alt for at efterleve afstandskravene siden genåbningen af samfundet, skriver Mikkeller på Facebook i et åbent brev til regeringen:

»Med dagens nye restriktioner rammer I en branche, der allerede er i knæ, hvilket vil koste arbejdspladser og føre til yderligere konkurser i en tid, hvor landets bedste og mest profilerede restauranter allerede er ved at lukke ned én for én,« skriver Mikkeller, der blev stiftet af Mikkel Borg Bjergsø i 2003 og i dag består af 41 lokationer foruden at eksportere sine specialøl til 50 lande.

»Politiet har igennem de seneste måneder udskrevet meget få bøder til restauratører. Derfor må vi kunne konkludere, at vi i restaurationsbranchen godt har kunnet finde ud af at overholde alle de retningslinjer, som er blevet til for at beskytte vores gæster på restauranter og barer,« fortsætter Mikkeller sit åbne brev, der er blevet delt 32 gange.

»I vores optik er det derfor irrationelt og uforståeligt, at det alligevel er her, I vælger at sætte ind. De unge skal nok finde andre steder at feste efter klokken 22. Her bliver det ganske givet uden håndsprit, mundbind og udsigt til patruljerende politi.«

Finans arbejder på at få en kommentar fra Københavns Politi.

BRANCHENYT
Læs også