Erhverv

Tiktok: Bytedance og Oracle accepterer krav fra USA-finansministerium

Bytedance, ejeren af Tiktok, og Oracle har torsdag accepteret en række betingelser for en godkendelse af det nye Tiktok i USA, der skilles ud i et selvstændigt selskab og for Oracle som mindretalsejer, som USA's finansministerium onsdag har opstillet.

Foto: Reuters/Dado Ruvic/Illustration.

Betingelserne skal imødegå bekymringer relateret til den "nationale sikkerhed" i USA, som regeringen stadig har trods den foreslåede omstrukturering af Tiktok, der ikke er et reelt frasalg af de amerikanske aktiviteter.

Det skriver Bloomberg.

Den endelige beslutning om, hvorvidt aftalen kan blive godkendt, ligger dog hos præsident Donald Trump.

Onsdag erfarede Bloomberg News også, at den oprindelige aftale om et særskilt Tiktok-selskab for de amerikanske aktiviteter ikke imødekom bekymringer om og krav til sikkerheden, som USA har stillet, og udenrigsminister Mike Pompeo skal stadig være bekymret for, at Tiktoks nuværende ejer, Bytedance, fortsat vil have adgang til dataene fra de omkring 100 mio. amerikanske brugere af Tiktok.

Præsident Donald Trump underskrev i august en præsidentiel ordre, som kræver et salg af det kinesiske sociale medie senest den 15. september, og hvis ikke ville det blive forbudt i USA.

På den baggrund indgik videodelingstjenesten Tiktok den annoncerede aftale med Oracle, som ikke er et reelt frasalg, mens et bud om et salg fra et konsortium bestående af Microsoft og Walmart blev afvist.

De amerikanske myndigheders bekymring i forhold til Tiktok er, at dataene fra de 100 mio. amerikanske brugere falder i hænderne på den kinesiske regering, mens Donald Trump også har peget på, at Tiktok kunne blive brugt til at påvirke amerikanerne fra det kinesiske kommunistpartis side.

Læs også