Erhverv

Familiefejde eskalerer: Søn sagsøger mor og mostre

Familiens stridigheder har tråde helt tilbage til 1960'erne.

Aldi har siden 60'erne været omdrejningspunkt for en stor familiefejde. Foto: Christian Lykking.

Det tyske detailimperie Aldi har længe været omtalt for dets interne stridigheder blandt arvingerne i Albrecht-familien, som er god for flere millarder.

Og nu er fejden blevet endnu mere rødglødende, for Nicolay Albrecht, der er barnebarn af Aldi-stifteren Theo Albrecht, har via retten valgt at rette anklage mod sin mor, Babette Albrecht, tre af sine mostre og deres advokat.

Dette skriver The Guardian.

Nicolay Albrecht anklager sin mor og de øvrige for på upassende manér at have snuppet millioner af euros fra et af de holdingselskaber, familien har deres milliardstore fællesformue liggende i.

Familiefejden i Aldi trækker tråde helt tilbage til 1960, hvor de to tyske brødre og stiftere af Aldi, Theo Albrecht og Karl Albrecht, ikke kunne blive enige om, hvorvidt Aldi skulle sælge tobak eller ej. Brødrene opdelte derfor Aldi i to selvstændige koncerner.

Karl Albrecht fik Aldi Süd, mens Theo Albrecht fik Aldi Nord, og sidstnævnte er altså fortsat et stridspunkt for familien Albrecht.

Efter sin død overdrog Aldi Nord-stifteren Theo Albrecht magten i Aldi Nord til sine to sønner Theo Albrecht Junior og Berthold Albrecht. Berthold Albrecht døde dog af kræft i 2012, og det blev starten på endnu en opblusning i familiefejden, der nu drejede sig om, hvem der skulle have, hvilken mængde magt i bestyrelsen for foretagendet.

Og det var her, barnebarnet Nicolay Albrechts søgsmål mod sin mor kom i spil. Han mener nemlig, at moderen og hendes tre søstre udnytter deres magtfulde position i familiefondens bestyrelsen til at udbetale millioner af euros til dem selv, skriver The Guardian.

Familien råder ifølge Forbes over en formue på 17 mia. dollars, ifølge The Guardian. Dette svarer til i omegnen af 106 mia. danske kroner.

BRANCHENYT
Læs også