Erhverv

Chr. Hansen køber tysk biotekselskab

Chr. Hansen overtager tyske Jennewein Biotechnologie, oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse. Handlen har en anslået værdi på ca. 2,3 mia. danske kr.

Arkivfoto: Chr. Hansen

Den danske ingredienskæmpe Chr. Hansen har opkøbt det tyske biotekselskab Jennewein Biotechnologie.

Det oplyser Chr. Hansen Holding tirsdag i en fondsbørsmeddelelse.

Ifølge meddelelsen beløber den samlede værdi af handlen sig til 310 mio. euro på gældfri basis, hvilket svarer til ca. 2,3 mia. danske kr.

Jennewein Biotechnologie, der har hovesæde i Bonn og tæller ca. 100 ansatte, er et af de førende selskaber inden for produktionen af humane mælkeoligosaccharider, også kendt som HMO'er.

Oligosaccharider er et særlig komplekst kulhydrat, der findes i brystmælk og bruges til produktionen af bl.a. modermælkserstatning og kosttilskud.

»Jeg er meget begejstret for, at vi er nået til enighed om et køb af Jennewein. Det hurtigt voksende HMO-marked er et nyt område, som vi har fulgt med stor interesse i nogle år,« udtaler Mauricio Graber, topchef i Chr. Hansen, i fondsbørsmeddelelsen.

Chr. Hansen forventer, at Jennewein Biotechnologie næste år vil lande en omsætning på ca. 50 mio. euro, svarende til 370 mio. kr.

Chr. Hansen vurderer, at markedet for HMO'er anslås at have en værdi på omkring 400 mio. euro i 2025 og mere end 1 mia. euro på længere sigt.

BRANCHENYT
Læs også