Erhverv

Politisk krav sender 215 mio. i lommerne på revisorer

De små virksomheder har skullet hyre en revisor for at kunne søge hjælpepakker under coronakrisen. Det har været en god forretning for revisorerne.

Mia Amalie Holstein er politisk chef for SMVDanmark. Erhvervsorganisationen er ikke begejstret for kravet om en revisorerklæring. Foto: PR.

Revisorerne har under coronakrisen fået en god forretning foræret fra politisk hold.

Hvis en virksomhed skulle ansøge om kompensation for faste udgifter, var det nemlig et politisk krav, at der skulle vedlægges en uafhængig revisorerklæring.

Det har revisorerne i alt tjent 215 mio. kr. på.

Det skriver Børsen her til morgen.

Ifølge avisen er det især de små virksomheder, og dermed de små kompensationsansøgninger, der har været dyre i revisordrift, sammenlignet med hvad der er kommet tilbage i kassen til virksomhederne.

I denne gruppe lyder revisorregningen på i alt 23,3 mio. kr., mens der blot er udbetalt 45,9 mio. kr. i kompensation fra staten til virksomhederne, lyder det fra avisen.

Staten har dog indirekte afholdt en del af udgifterne til revisorerne, nemlig i alt 140 mio. kr., da der i hjælpepakken også var dækning af revisoromkostninger på op til 20.000 kr. for virksomhederne.

Børsen har talt med politisk chef ved SMVDanmark Mia Amalie Holstein. Erhvervsorganisationen er ikke begejstret for det politiske krav om revisorerklæring for medlemmerne. Tilmed har oplevelsen været, at revisorerne har justeret på prisen på ydelsen.

»Flere af vores medlemmer havde det indtryk, at de forsøgte at gøre sig som coronakrisens svar på gullaschbaroner. Der er selvfølgelig også mange, der holdt priserne i ro, men vi bider mærke i, at branchen har tjent rigtig godt på det her,« siger Mia Amalie Holstein til avisen.

Ifølge bekendtgørelsen om kompensation for faste omkostninger til virksomheder i økonomisk krise som følge af covid-19 skal ansøgningen om kompensation påtegnes af en revisor med en erklæring om høj grad af sikkerhed.

BRANCHENYT
Læs også