Erhverv

Norden opjusterer efter fordelagtig positionering af skibe

Foto: Norden

Rederiet Norden opjusterer forventningerne til 2020 som følge af en meget stærk udvikling inden for forretningsenheden Dry Operator.

Forventningerne til det justerede årsresultat hæves på den baggrund til 70-110 mio. dollar fra tidligere 40-80 mio. dollar.

Det fremgår af en meddelelse fra rederiet onsdag morgen.

- Dry Operator kapitaliserer på, at vi proaktivt har indbefragtet periodeskibe i løbet af det forrige kvartal, og i tillæg hertil har positioneret disse skibe yderst fordelagtigt på regionalt plan i løbet af tredje kvartal.

- Dette har gjort det muligt for forretningsenheden at indgå kontrakter med betydeligt bedre indtjening end hidtil ventet, siger Jan Rindbo, som er administrerende direktør hos D/S Norden i meddelelsen.

I Dry Operator ventes nu et justeret årsresultat i 2020, som ligger over både 2018 og 2019, baseret på højere indtjening per skibsdag samt aktivitetsvækst målt som antallet af skibsdage.

- Resultatet i Dry Operator er skabt i kølvandet på et meget udfordret tørlastmarked, og er på linje med Nordens strategi om at følge en mere agil forretningstilgang, som gør det muligt for vores asset light forretningsenhed at udnytte markedets volatilitet gennem trading-baserede operatøraktiviteter, siger Jan Rindbo.

I rederiets to øvrige forretningsenheder, Asset Management og Tanker Operator, udvikler resultaterne sig på linje med tidligere udmeldte forventninger.

Aktiern i rederiet stiger 4 pct. til 98 kr.

BRANCHENYT
Læs også