Erhverv

Coronakrisen har kostet 500 millioner jobs

Coronapandemien har kostet langt flere arbejdspladser end forventet. Det oplyser den internationale lønmodtagerorganisation ILO i en ny rapport.

Mange millioner arbejdspladser forsvundet på grund af coronakrisen. Foto: AP Photo

Coronakrisen har medført, at op mod 500 millioner jobs er forsvundet på verdensplan.

Det vurderer den internationale lønmodtagerorganisation ILO i en ny rapport, som blev offentliggjort onsdag.

Organisationen oplyser, at med udgangen af juni var antallet af arbejdstimer faldet med 17,3 pct. i forhold til samme periode i 2019. Det svarer til næsten 500 millioner fuldtidsstillinger.

Dermed har covid-19-pandemien ramt arbejdsmarkedet hårdere end forventet. I juni lød vurderingen fra ILO, at antallet af arbejdstimer ville falde med 14 pct.

»Påvirkningen har været katastrofal,« konstaterer Guy Ryder, der står i spidsen for ILO.

Rapporten anslår, at 94 pct. af alle arbejdstagere i verden er underlagt en eller anden form for restriktioner eller begrænsninger.

ILO frygter, at situationen kan blive forværret.

»Hvis en ny smittebølge fører til strengere restriktioner og nye nedlukninger, så vil påvirkningen være lige så omfattende som i andet kvartal af 2020,« udtaler afdelingschef Sangheon Lee i en meddelelse fra ILO.

Rapporten fra ILO vurderer, at de mange redningspakker i en lang række lande har reddet adskillige millioner arbejdspladser. Uden statslig hjælp kunne tabet af arbejdstimer have været på 28 pct., skriver ILO.

BRANCHENYT
Læs også