Erhverv

Norsk stormester vil på børsen

Det norske Skakselskabet vil hente 400 mio. norske kroner på Oslos børs.

Magnus Carlsen har flere gange vundet verdensmesterskabet i skat. (AP Photo/Matt Dunham) På Play Magnus kan man spille mod en robot, der imiterer stormesteren Magnus Carlsen. Foto: Play Carlsen

Den norske skakstjerne Magnus Carlsen vil på børsen med teknologiselskabet Play Magnus Group.

Dette skriver Dagens Næringsliv torsdag.

Play Magnus er blandt andet en netbaseret platform for skak, hvor man kan spille mod kunstig intelligens, der simulerer verdensmesteren Magnus Carlsen.

Skakselskabet vil hente 400 mio. norske kroner i børsnoteringen, der kommer til at foregå på Merkur Market på Oslo Børs. Det bliver ud fra noteringen vurderet til at markedsværdi i omegnen af 800 mio. norske kroner, skriver Dagens Næringsliv.

I dag ejer Magnus Carlsen selv 16 procent af aktierne i selskabet, men i forbindelse med børsnoteringen vinker han ifølge Dagens Næringsliv farvel til 19 pct. af denne beholdning svarende til 25 mio. norske kroner.

Dette vil ifølge mediet betyde, at skakikonet fortsat sidder på aktier til en værdi af 100 mio. norske kroner i selskabet.

Selskabet Play Magnus blev stiftet i 2013 og et år senere lancerede det appen Play Magnus. I dag har selskabet ifølge Dagens Næringsliv 3 mio. registrerede brugere, hvoraf 35.000 er betalende.

Norske Magnus Carlsen har vundet verdensmesterskabet i skak flere gange. Den første VM-titel tog det norske skakgeni i en alder af blot 22 år.

BRANCHENYT
Læs også