Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bioporto polstrer kassen med nyt aktiesalg

Corona rammer verden
Foto: PR

Biotekselskabet Bioporto vil sælge op til 66,6 mio. nye aktier til en pris på 1,60 kr. per aktie i en fuldt garanteret fortegningsemission med fortegningsret.

Det skriver Bioporto i sit prospekt for aktieudvidelsen fredag morgen.

Udbuddet foretages med et tegningsforhold på 1:3. Hver af selskabets eksisterende aktionærer vil blive tildelt én tegningsret per eksisterende aktie, men det er nødvendigt med tre tegningsretter for at kunne købe én aktie til 1,60 kr.

Bioporto venter at kunne rejse cirka 106,6 mio. kr. i bruttoprovenu og cirka 93,6 mio. kr. i nettoprovenu.

60 mio. kr. af nettoprovenuet ventes brugt til finansiering af selskabets aktiviteter indtil oktober 2021. Det omfatter omkostninger til medarbejdere, kliniske forsøg, salg og markedsføring, produktion, forskning og udvikling såvel som andre driftsmæssige omkostninger.

Provenuet fra 60 til 90 mio. kr. ventes brugt til finansiering af den videre udvikling af NGAL-testen, hvilket blandt andet omfatter opbygning af den amerikanske organisation.

Nettoprovenuet over 90 mio. kr. samt selskabets nuværende kontantbeholdning vil blive anvendt til udvikling af gRAD-platformen.

Alle aktionærer, der ejer Bioporto-aktien efter børsens lukketid den 29. september, vil modtage tegningsretterne, der kan handles på Københavns Fondsbørs frem til og med den 9. oktober. Sidste dag for handel inklusive tegningsretten er 25. september.

Tegningsperioden for nye aktier begynder 30. september og lukker 13. oktober.

Bioporto venter at kunne offentliggøre resultatet af emissionen den 15. oktober, og de nye aktier ventes at have første dag på børsen den 22. oktober.

Bioporto-aktien steg torsdag med 13,8 pct. til 3,87 kr.

Aktien i Bioporto er på en uge steget med 69 pct., efter at selskabet torsdag i sidste uge fortalte, at det måske kan lancere en test mod coronavirus inden årets udgang.

BRANCHENYT
Læs også