Erhverv
BREAKING

Bytedance lægger aftale med Oracle og Walmart i Kinas hænder

Foto: Lionel Bonaventure/AFP/Ritzau Scanpix

Tiktoks ejerselskab, Bytedance, venter nu på godkendelse fra den kinesiske regering i forbindelse med overdragelsen af det sociale medie til et amerikansk ejerselskab.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Bytedance har torsdag indleveret sin plan, der omhandler en sammenslutning af Oracle og Walmart, til de kinesiske handelsmyndigheder og afventer nu svar.

De kinesiske handels-, videnskabs- og teknologimyndigheder har indført en uventet ændring til sin liste af eksportvarer med restriktioner i august. I den seneste tilføjelse til listen er teknologier, der bearbejder data, såsom en algoritme, der anbefaler videoer til brugere af Tiktok.

Kinas tilføjelse betragtes i høj grad som et forsøg på at besværliggøre USA's præsidents, Donald Trumps, kamp mod Tiktok og den trussel, som han mener Tiktok udgør mod den amerikanske nationalsikkerhed.

Eksportvarer på Kinas liste skal godkendes af de kinesiske myndigheder. Tiktok er særligt kendt for sin brug af algoritmer og kunstig intelligens til at skræddersy anbefalinger til sine brugere.

Gao Feng, der er talsmand for Kinas handelsministerium, bekræftede torsdag, at ministeriet har modtaget Bytedances plan, og at den vil blive gennemgået efter reglementet.

Bytedance har ikke kommenteret sagen over for Wall Street Journal.

Læs også
Top job