Entreprenørkoncern imponerer: Fordobler overskuddet trods corona

Omsætningen rundede en milliard, og indtjeningen blev fordoblet trods coronakrisen.

Direktør Hans Anker Nielsen giver medarbejderne æren for det stærke regnskab, der blev hentet trods covid-19 udfordringer. Foto: LM Byg

Det har været et flot regnskabsår for LM Byg-koncernen, der trods coronavanskeligheder landede en rekordindtjening.

»Vi har haft et flot regnskab, og det er vi selvfølgelig rigtigt glade for,« siger adm. direktør Hans Anker Nielsen fra LM Byg-koncernen.

Indtjeningen i koncernen blev fordoblet til 48 mio. kr. efter skat fra 24 mio. kr. i regnskabsåret forinden. Før skat lød resultatet på 61,6 mio. kr. for det netop overståede regnskabsår.

Omsætningen var også på bjergbestigning og endte på 1,15 mia. kr., hvilket er cirka 500 mio. kr. mere end regnskabsåret før.

Egenkapitalen i selskabet er på 121 mio. kr.

De fine takter fra entreprenørkoncernen kommer på trods af, at den som mange andre virksomheder har været ramt på coronafronten. Direktøren peger på specielt omstillingsparate medarbejdere i både administrationen og på byggepladsen som nøglen til succes i coronatid.

»Det her resultat har krævet en ekstraordinær indsats af vores folk. Vi har som mange andre måttet gebærde os rundt i denne svære tid, og medarbejderne skal have kæmpe cadeau for den indsats, de har lagt for dagen,« siger Hans Anker Nielsen.

LM Byg A/S er moderselskabet bag virksomhederne Pihl & Søn A/S og BNS A/S.

Hvert selskab har sit speciale, og på flere måder mener direktøren, at netop dette er med til at styrke entreprenørforretningen, der også styrkes af et engagement i Pihlkonsortiet, hvor LM Byg-koncernen samarbejder med M.J. Eriksson A/S.

De specifikke opgaver for hver enkelt afdeling gør, at der opnås mange gentagelser, hvilket er en vigtig del af strategien.

»LM Byg A/S er en specialiseret råhus-virksomhed, som laver mange af de samme processer igen og igen, hvorved man bliver dygtigere og dygtigere. Det er også det, der afspejler sig i vores regnskab,« siger direktøren.

I fremtiden har LM Byg-koncernen planer og forventninger om at fortsætte den vækst, der er opnået de seneste år

»Næste år har vi en forventning om en omsætning på 1,5 mia. kr. og en EBIT i niveau på 5 pct,« siger direktøren og tilføjer, at man hos LM Byg har intentioner om at indtage flere markedsandele og at blive en af de store aktører på markedet.

»År for år arbejder vi på at komme op i hierarkiet - det er vi meget bevidste om. Jeg tror på, at hvis målene for næste år lykkes for os, så bevæger vi os op i top 15. Det er vi meget tilfredse med, men vi vil selvfølgelig arbejde videre derfra.«

Dog understreger han, at væksten sker kontrolleret, og at de ikke ønsker at starte projekter op uden at have den fornødne projektledelse på plads på forhånd.

Læs også