Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kæmpedyk for krydstogter i Danmark

2020 var på vej mod et rekordår for antallet af krydstogter. Men coronakrisen kuldsejlede alle planer, og der bliver kun ganske få anløb i danske havne i 2020.

Corona rammer verden
Krydstogter er ramt af brat nedtur på grund af coronakrisen. Foto: MSC

Antallet af krydstogtgæster i Danmark havde kurs mod rekord i 2020. Så kom coronakrisen og kuldsejlede alle planer. I stedet bliver det et katastrofeår med et kæmpestort og brat dyk, som overstiger nedturen for flytrafikken.

»Ikke mindre end 574 krydstogtskibe skulle efter planen besøge de danske havne i løbet af sommeren 2020 og medbringe mere end 1,2 mio. gæster. Det ville være det højeste antal nogensinde,« siger Claus Bødker, direktør for Cruise Copenhagen.

Aktuelt er der kun udsigt til op mod en snes anløb i danske havne i år. Det er primært mindre skibe, som finder vej til Danmark, så antallet af gæster ender formentlig på mellem 10.000 og 25.000. Tallet er dog usikkert.

Det er primært tyske rederier, som sejler til danske havne, fordi tyske statsborgere gerne må besøge Danmark.

Beretninger om krydstogtskibe, som ikke måtte komme i havn, fordi der var smittede gæster ombord, har ikke været god reklame for krydstogter, som ellers har været en hastigt voksende ferieform.

Claus Bødker er dog overbevist om, at krydstogtturisme nok skal få et snarligt comeback.

»Der er fortsat stor interesse for krydstogtferie. Tre ud af fire gæster, som har fået aflyst deres rejse på grund af covid 19, har valgt at beholde reservationer, som de vil bruge på et senere tidspunkt. Det understreger, at der er en trofast base af kunder, mens det er sværere at tiltrække nye kunder,« siger Claus Bødker.

Han oplyser, at 2021 indtil videre ser fornuftigt ud med mange ankomster. Der er dog usikkerhed om, hvor stor en del af programmet, der bliver gennemført. Meget afhænger af omfanget af restriktioner i den kommende sommer, som er højsæson for krydstogter.

Desuden bliver kunderne med meget kortere varsel end tidligere.

»Tidligere bestilte mange deres krydstogtet et år eller to i forvejen. I dag sælges de med ned til tre ugers varsel,« siger Claus Bødker.

Ifølge hans vurdering er krydstogter en meget sikker rejseform, fordi rederierne har taget en lang række forholdsregler. Alle gæster får taget deres temperatur, før de må gå ombord. Der gennemføres coronatest ved stikprøver, der er regler for afstand, masser af håndsprit og portionsanretninger i stedet for buffet.

BRANCHENYT
Læs også