Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Britisk supermarked begrænser salg af varer for at undgå hamstring

Tesco har valgt at sætte grænser på det antal på flere populære varer for at undgå endnu en bølge af corona-hamstring.

Corona rammer verden
Tesco har fredag valgt at genindføre coronatiltag for at undgå hamstring Foto: AP Photo/Alastair Grant Foto: Alastair Grant/AP

Den britiske supermarkedsgigant Tesco har fredag valgt at genindføre købegrænser på flere varer for at forhindre en gentagelse af de panikindkøb, der fandt sted i starten af coronakrisen.

Det skriver The Guardian.

Toiletpapir, pasta, renseservietter og mel er blandt de varer, der nu får genindført mængdebegrænsning når det kommer til salget i Tescos supermarkeder. Det bliver således kun muligt at købe tre pakker per kunde.

Tiltaget er en genoptagelse af en foranstaltning, der blev taget af de britiske supermarkedskæder under den første bølge af coronavirus i marts, hvor forbrugere valgte at hamstre varer af frygt for en nedlukning.

»Vi har masser af varer og en masse på lager, og vi vil opfordre vores kunder til at handle som normalt,« siger en talsmand for Tesco til The Guardian.

Tesco er heller ikke den eneste supermarkedskæde, der har set det nødvendigt at genindføre begrænsningerne. Også konkurrenten Morrisons besluttede torsdag at det skulle være slut med at hamstre varer i visse kategorier.

Og ligesom i flere andre europæiske lande er Storbritannien også ramt af stigende smittetilfælde, der har ført til flere restriktioner. Fra torsdag har man i Storbritannien indført en række ekstra restriktioner, der bl.a. betyder, at pubberne skal lukke kl. 22, der indføres obligatorisk mundbind i f.eks. forretninger, og man må fortsat højst mødes seks mennesker ad gangen, inde som ude.

De danske myndigheder har også torsdag sat Storbritannien på listen over lande, hvor smitten nu spredes så hurtigt, at det vil udgøre en risiko at rejse dertil.

BRANCHENYT
Læs også