Erhverv
BREAKING

Netflix uenig i forfatters holdning til muslimsk mindretal i Kina

Den kinesiske forfatter Liu Cixin har tidligere udtalt støtte til den kinesiske regering for den måde man behandler uighurerne i Kina.

Netflix er kommet i modvind for at ville producere TV-serie, hvor forfatteren har udtalt sig positivt om Kinas behandling af Uighurerne.  Foto: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Det har været et betændt emne den seneste tid, at Netflix vil filmatisere en bog af en kinesisk forfatter ved navn Liu Cixin, og nu har flere amerikanske senatorer opfordret streamningtjenesten til at genoverveje beslutningen.

Det skriver Reuters.

Forfatteren skulle efter sigende have forsvaret den kinesiske regerings behandling af etniske uighurere og andre muslimer i Xinjiang-provinsen. Og derfor har Netflix nu set sig nødsaget til at tage afstand fra forfatterens kommentarer.

»Liu er forfatteren af bogen, ikke skaberen af dette show. Vi er ikke enige i hans kommentarer, som ikke er relateret til hans bog eller dette Netflix-show,« siger Dean Garfield, der er Global Public Policy Vice President hos Netflix, i et brev til senatorerne.

USA og flere menneskerettighedsorganisationer har kritiseret Kina for landets behandling af uighurerne. Kinas udenrigsministerie har gentagne gange benægtet eksistensen af interneringslejre i Xinjiang. Kina påstår, at faciliteterne er erhvervs- og uddannelsesinstitutioner og kalder beskyldningerne for en smædekampagne.

Bogen “The Three-Body Problem” og to efterfølgere, der er skrevet af Liu Cixin, skal ifølge Netflix’ planer laves til en tv-serie. Og her skal forfatteren fungere som en rådgivende producer, mens skaberne af HBO’s megahit ”Game of Thrones”, D.B Weiss og David Benioff, skal stå for serien.

Netflix tilbyder streaming i 190 lande, men er ikke tilgængelig i Kina.

BRANCHENYT
Læs også