Erhverv

Audi flirter med samarbejde om elbil i Kina

Bilproducenten overvejer samarbejde med kinesisk partner om at bygge elbiler i Kina.

Ifølge Reuters leger Audi med tanken om at producere elbiler i samarbejde med kinesisk partner. Foto: INTS KALNINS / RITZAU SCANPIX

Den tyske bilproducent Audi er i samtaler med sin kinesiske partner FAW Group om at oprette et andet joint venture til at bygge elbiler på FAW’s platform i Kina.

Det skriver Reuters.

Audi og FAW har i forvejen et kinesisk joint venture med det formål at producere forbrændingsmotorer i den nordøstlige by Changchun og den sydlige by Foshan.

Og det kan vise sig at være en ret så god idé at udvide med elbilsproduktion på kinesisk jord. På Beijing International Automotive Exhibition i Beijing lørdag, lød det nemlig fra bilbranchens repræsentanter, at en af de nyere tendenser på det kinesiske bilmarked er en stigende efterspørgsel på elbiler, men også på mellemstore biler og luksusbiler.

Mens Nissan, der er Japans næststørste bilproducent, annoncerede, at man de kommende fem år vil lancere en række nye modeller i Kina, viste både Audi og BMW luksus el-biler frem på messen. Her oplyste BMW også planer om at producere alle sine egne elbiler i Kina.

Og mens elbiler også i Kina er blevet en mere populær vare, er der også konkurrence fra de billigere modeller. En mindre bil uden aircondition eller airbags har sågar overhalet den ellers populære Tesla. Og med en pris på ca. 32.000 kroner, er Hongguang Mini EV blevet ekstremt populær på rekordtid. Ifølge Bloomberg er der solgt over 30.000 enheder af bilen på blot 50 dage.

BRANCHENYT
Læs også