Erhverv

Folkemødet blev aflyst i år, men næste år bliver det en realitet i »den ene eller anden form«

Den endelige beslutning om, hvordan Folkemødet på Bornholm bliver afholdt, bliver truffet på et bestyrelsesmøde i den kommende uge.

Sådan ser der normalt ud i Allinge, når Folkemødet bliver afholdt. Om det kommer til at se sådan ud i 2021 er endnu uvist. Foto: Joachim Adrian

Den politiske festival Folkemødet, som i normale år bliver afholdt i Allinge på Bornholm, bliver afholdt til næste sommer. Sådan lyder det nu fra Vibe Klarup, formand for Foreningen Folkemødet, som står bag den politiske festival.

»Her og nu kan vi sige, at vi er ret stålsatte i forhold til at holde det - i den ene eller anden form,« siger hun.

Udmeldingen kommer, efter at 2020-udgaven af Folkemødet blev aflyst i marts som følge af coronavirussen. Flere organisationer og virksomheder er allerede nu ude at bakke op om Folkemødet.

Dansk Energi oplyser, at man på nuværende tidspunkt arbejder ud fra at sætte en scene op og afvikle arrangementer på en corona-sikker måde.

»Vi er i dialog med Folkemødet og ved at finde ud af, hvordan de mener, Folkemødet kan afvikles. Men vi regner klart med en fysisk tilstedeværelse på et Folkemøde, der nok bliver meget anderledes. Og hvor Foreningen Folkemødet bl.a. undersøger, om man kan lave et helt nyt område, så man kan sprede publikum mere,« lyder det fra Hans Beck Gregersen, politisk konsulent for events i Dansk Energi.

Mindre konkrete er man i Forsikring & Pension.

»Som udgangspunkt planlægger vi at være med, og vi begynder planlægningen snart. Men vi følger selvfølgelig situationen tæt og indretter os efter det,« siger Nicolai Schacke, pressekonsulent i Forsikring & Pension.

Fra DI lyder det, at organisationen håber, at Folkemødet bliver en realitet, men at det samtidig er »vanskeligt at forudsige, hvad der kommer til at ske«.

I brancheorganisationen Finans Danmark planlægger man ud fra, at Folkemødet bliver en realitet, og man har på nuværende tidspunkt booket færgebilletter og overnatninger.

»Vi følger Folkemødets planer og udmeldinger,« oplyser Finans Danmark.

I Dansk Erhverv håber man også, at Folkemødet bliver en realitet.

»Først og fremmest er det helt sikkert, at vi rigtig gerne vil være en del af Folkemødet 2021. Naturligvis følger vi udviklingen nøje og tager bestik af, hvad der sker, men pt. er det for tidligt at sige, om vi deltager eller ej. Der er jo også den mulighed, at beslutningen så at sige bliver truffet for os. Vi må se,« siger Morten Langager, direktør i Dansk Erhverv.

Beslutningen om, hvilken måde Folkemødet i 2021 bliver afholdt, bliver truffet i den kommende uge på et bestyrelsesmøde i Foreningen Folkemødet.

BRANCHENYT
Læs også