Erhverv

Hos Amazon kan du nu betale med din håndflade

Internetgiganten Amazon lancerer en ny betalingsmåde - man scanner bare indersiden af sin hånd, der er blevet til et betalingskort

Amazon har indført en hel ny måde for kontaktløse betalinger i butikker. Ved at holde håndfladen henover en scanner bliver man automatisk trukket for sine indkøb, da scanneren kan genkende linjerne i håndfladen. Foto: Amazon.com

I et forsøg på at gøre det endnu nemmere og hurtigt at handle i en butik, har Amazon indført betaling udelukkende ved brug af håndfladen.

Betalingsmåden kalder selskabet for Amazon One, og den fungerer ved, at man én gang for alle scanner sin håndflade samtidig med sit betalingskort.

Når indersiden af hånden først er registreret, kan man bruge sin håndflade til fremtidige betalinger.

»Amazon One er en hurtig og kontaktløs måde for folk at bruge deres håndflade til at foretage hverdagsting som at betale i en butik, præsentere et loyalitetskort, komme ind på et sted som et stadion eller checke ind på arbejde mere ubesværet. Amazon One er designet til at være meget sikker og bruger specialbyggede algoritmer og hardware til at skabe en persons helt unikke håndfladesignatur,« skriver Dilip Kumar, der er Vice President for fysisk handel og teknoligi hos Amazon i en pressemeddelelse.

Foreløbig har Amazon installeret den nye betalingsmåde i to af sine Amazon Go butikker i Seattle og herfra skal konceptet udvides til flere butikker.

Ifølge Amazon tager det under et minut at få registreret sin håndflade sammen med et betalingskort - man kan også registrere begge sine håndflader.

Først indsætter man sit betalingskort og derefter holder man sin håndflade over en scanner, der af- og indlæser håndens linjer, som er unikke for hver person.

Ved fremtidige besøg vil scannere genkende håndfladen, og dermed det kreditkort betalingen skal trækkes fra.

Amazon forventer, at også andre butikker med tiden vil være interesseret i teknologien.

BRANCHENYT
Læs også