Erhverv

»Alle har nok en forventning om, at det ikke kan blive så stort som tidligere«

Der kommer i hvert fald en hovedscene og et digitalt spor, forklarer formanden for Foreningen Folkemødet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) ses her på Folkemødet. Foto: Finn Frandsen

Folkemødet bliver afholdt i 2021, og det bliver også med en fysisk tilstedeværelse i Allinge på Bornholm. Det forklarer Vibe Klarup, formand for Foreningen Folkemødet, som står bag den politiske festival.

»Vi er kommet frem til, at vi selvfølgelig skal holde det. Vi synes, at der mere end nogensinde er brug for at mødes og få drøftet de store udfordringer, vores land står over for. Det synes vi, at Allinge skal danne rammen om,« siger Vibe Klarup.

Den populære politiske festival i Allinge blev aflyst i år som en direkte konsekvens af coronavirussen. I slutningen af september kunne Finans fortælle, at man i Foreningen Folkemødet var »stålsatte« i forhold til at afholde Folkemødet i 2021 i »den ene eller anden form«.

Beslutningen om, hvilken form det skulle afholdes i blev truffet på et bestyrelsesmøde den 15. oktober, og her kom man frem til, at man nu arbejder med at etablere en hovedscene med partiledertaler, dialogpris og debat.

Derudover vil man også arbejde på et digitalt spor.

»Vi har længe haft en idé om, at vi skulle have et digitalt spor. Vores formater må gerne udvikle sig, og nu har vi en mulighed eller et benspænd i forhold til at gentænke det,« siger Vibe Klarup, der dog samtidig forklarer, at der kan komme flere scener end hovedscenen.

»Det vigtige budskab for os er, at der kommer en hovedscene. Vi er i gang med at tale med partnere og arrangører om, hvordan vi kan se nye debatformer for os,« siger Vibe Klarup.

Alt dette vil i den kommende tid blive drøftet, og det er så tanken, at der vil ligge en konkret plan klar til november. Men det står dog relativt klart, at Folkemødet ikke vil have den samme fysiske størrelse som tidligere år.

»Alle har nok en forventning om, at det ikke kan blive så stort som tidligere. Så skal der i hvert fald ske noget på vaccinefronten,« siger Vibe Klarup.

Flere organisationer har allerede meldt ud, at de bakker op om Folkemødet i 2021.

BRANCHENYT
Læs også