Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Regeringen søsætter ny pulje med coronahjælp til iværksættere

En ny pulje skal gøre det lettere at rejse donationer via crownfunding i en svær tid for dansk erhvervsliv, oplyser erhvervsministeren.

Corona rammer verden
Erhvervsminister Simon Kollerup vil med den nye pulje udbrede kendskabet til crowdfunding. Foto: Stine Bidstrup

Torsdag åbner en ny pulje på 10 mio. kr., hvor mindre danske virksomheder kan søge støtte til at rejse midler via crowdfunding.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker efter, at alle Folketingets partier i foråret som led i aftalen om hjælpepakker til danske virksomheder og lønmodtagere besluttede at gøre noget for crowdfunding-miljøet i Danmark.

»Coronakrisen har gjort det svært for alle erhvervsdrivende at tjene til dagen og vejen på den måde, de normalt gør. Det har særligt ramt de mindre virksomheder og iværksætterne med de kreative idéer, der måske er i opstartsfasen og ikke har samme base at falde tilbage på, når tingene pludselig vakler,« siger erhvervsminister Simon Kollerup i meddelelsen.

»Derfor er jeg glad for, at vi nu kan give en hjælpende hånd til at sætte skub i andre former for finansiering som crowdfunding. På den måde kan danskerne give sit bidrag til at holde en virksomhed oven vande lige nu.«

I den nye pulje kan danske crowdfunding-virksomheder søge om midler til at udbrede kendskabet til crowdfunding.

Og hos Dansk Crowdfunding Forening glæder man sig over, at puljen vil være med til at sætte yderligere fokus på crowdfunding som en måde at skaffe kapital til iværksættere.

»Efter 10 års arbejde er vi endelig der, hvor et samlet Folketing og den nuværende regering blåstempler crowdfunding, som værende en afgørende faktor for udviklingen af vores erhvervsliv - lokalt, som nationalt. At komme på finansloven er et vigtigt skridt, og det vil jeg på vegne af vores mere end 1500 private og virksomheds medlemmer, gerne sige tak for,« siger Michael Eis, formand for Dansk Crowdfunding Forening, i meddelsen.

Danske virksomheder kan ansøge om puljen hos Erhvervsstyrelsen frem til den 16. november, og de vil få svar på ansøgningen i december.

BRANCHENYT
Læs også