Erhverv

Mærsk-chef til medie: »Jamen, jeg er superstolt«

Topchef på Esplanaden, Søren Skou, er glad for, at koncernen er tilbage i god gænge.

Søren Skou, adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk, som har medvind på aktiemarkedet. Foto: Mærsk

Flere analytikere roser A.P. Møller-Mærsk og topchef Søren Skou for at stå i spidsen for en strategi, der har fået selskabet på ret køl igen.

En af dem er investeringsbanken Goldman Sachs, der har opjusteret sin vurdering af Mærsk-aktien til en købsanbefaling. Det skriver Børsen.

Selvom Søren Skou ikke forholder sig til aktiens udvikling eller til aktieanalyser, siger han til Børsen:

»Jamen, jeg er superstolt af at have fået mulighed for at lede en stor, kompleks transformation hen imod at blive en profitabel vækstvirksomhed.«

Mærsk-aktiens kurs er fordoblet siden slutningen af marts, men flere analytikere vurderer, at der er mere i vente.

Nichemediet Shippingwatch skriver, at bl.a. storbanken Jefferies også i en ny analyse opjusterer forventningerne til Mærsk-aktien.

»Når man ser udviklingen i fragtraterne og volumen, tyder det på, at endnu en opjustering kan være på vej fra Mærsk. Der er også offentliggjort flere positive analyser på det seneste,« siger Michael Friis Jørgensen, chefanalytiker hos Markets i Alm. Brand Bank, til Shippingwatch.

Det er blandt andet rekordhøje fragtrater og en stærk efterspørgsel efter containertransport, der får analytikere til at tro på en opjustering af Mærsks forventninger til hele 2020.

Ved årets indgang forventede koncernen at lande et driftsresultat på 5,5 mia. dollar i år, men forventningen blev suspenderet i marts på grund af corona. Ved regnskabet for andet kvartal genindførte selskabet forventninger for året og ifølge de seneste udmeldinger regner Søren Skou og co. med, at 2020 vil lande i et driftsresultat på mellem 6 og 7 mia. dollar.

BRANCHENYT
Læs også