Erhverv

Verdens bedste lufthavn forventer dyster fremtid

Changi Airport i Singapore, der otte år i træk er kåret som verdens bedste lufthavn, tror ikke, at vi endnu har ramt bunden i coronakrisen.

Lufthavne mærker stadig i høj grad, hvordan coronakrisen har lagt en dæmper på rejselysten. Foto: Soe Zeya Tun / Ritzau Scanpix

Det har været hårde tider for fly- og rejsebranchen, og som smitten igen er begyndt at brede sig i flere lande, er det uvist, hvordan fremtiden ser ud. Det mener man i hvert fald i Changi Airport i Singapore, der otte år i træk er kåret til verdens bedste lufthavn af Skytrax.

Det skriver Bloomberg.

Passagerantallet i lufthavnen faldt for første gang i årtiet tilbage i marts og for at forberede sig på en forlænget krise valgte Changi Airport at lukke ned for to terminaler for at spare på omkostningerne i en periode, hvor antallet af flyvninger var på sit laveste nogensinde.

»Kampen mod Covid-19 er kun lige begyndt. Fremtiden ser dyster ud, da situationen ikke viser tegn på af aftage,« lyder det i lufthavnens årsrapport.

Ifølge The International Air Transport Association, forkortet IATA, der er en international forening for flyselskaber, er der 25 millioner job i fare i flyselskaber og tilknyttede virksomheder, der beskæftiger sig med rejser og turisme.

Også herhjemme har man mærket coronakrisen i lufthavnene. Skærpede restriktioner og flere lande, der frarådes at rejse til, sætter endnu en dæmper på flytrafikken.

Hos Danmarks største lufthavn, Københavns Lufthavn, faldt passagertallet i august med 79 pct. i forhold til samme måned i fjor. For sommermånederne juni, juli og august var faldet på 85 pct.


BRANCHENYT
Læs også