Erhverv

Madrid beskylder nye restriktioner for at koste 18.000 job hver uge

Nye tiltag for at mindske smittespredning, der fredag blev indført i Spanien, kommer til at koste dyrt, lyder det fra regionale myndigheder i Madrid.

I Madrid er de regionale myndigheder imod flere af de restriktioner, der er blevet indført for at mindske smittespredning. Foto: Oscar del Pozo / Ritzau Scanpix

De restriktioner, der fredag blev indført på nationalt plan i Spanien, vil koste 18.000 job og 750 mio. euro, svarende til 5,5 mia. kroner i omsætning hver uge, ifølge Madrids regionale myndigheder.

Det skriver Bloomberg.

Administrationen i Madrid forsøger at få fjernet en række af de restriktioner, der er pålagt af den nationale regering. Herunder krav om at lukke barer og skære restauranternes kapacitet med 50%.

De nye restriktioner forhindrer beboere i at komme ind i eller forlade 10 byer i regionen, inklusive hovedstaden, men tillader rejse til arbejde, at aflevere børn i skole og lægeaftaler. Udenlandske besøgende kan også stadig flyve til Madrid.

Smitten er flere steder i Europa også blusset op igen, og Spanien er ingen undtagelse. Landet har haft den hurtigste smittestigning i Europa. Og den spanske regering giver især familiesammenkomster og fester blandt unge skylden. I slutningen af september oplevede myndighederne i Madrid også en akut mangel på læger da smitten steg.

Det danske udenrigsministerium fraråder på nuværende tidspunkt også alle ikke-nødvendige rejser til hele Spanien. Det samme gør sig gældende for flere andre europæiske lander, herunder både Frankrig og Storbritannien, der også oplever en stigning i smittetallene.

BRANCHENYT
Læs også