Erhverv

Airbnb begrænser bookinger efter frygt for fester

Udlejningstjenesten vil forhindre overnatninger, der kun strækker sig over en nat i USA og Canada til Halloween.

Airbnb har valgt at lave tiltag i et forsøg på at begrænse antallet af fester til halloween. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP

Airbnb er bekymrede for et stigende antal fester i boliger, der bliver udlejet via tjenesten til Halloween og har derfor valgt at aflyse flere bookinger, der kun strækker sig over en enkelt nat i USA og Canada.

Det skriver BBC.

En talsperson for Airbnb fortæller til BBC at tiltaget er lavet for at beskytte mod en spredning af coronavirus. Både gæster og værter vil som følge af de påtvungne aflysninger blive kompenseret for eventuelle tab.

Det er derudover også planen, at der vil komme hårdere restriktioner på bookinger foretaget i sidste øjeblik af personer, der ikke har en historik af positive anmeldelser på tjenesten. Bookinger på to eller tre nætter, som Airbnb vurderer er med festligt formål, vil også få yderligere restriktioner.

I august valgte Airbnbn at forbyde fester og sætte grænser for, hvor mange gæster der måtte være i de udlejede boliger.

»At indføre et globalt forbud mod fester og begivenheder er til gavn for folkesundheden,« skrev Airbnb i en erklæring.

Ifølge Airbnb forbyder 73 procent af portalens værter fester i deres boliger. Dog tillader nogle værter mindre fester såsom baby showers og fødselsdagsfejringer.

Airbnb har tidligere været hårdt ramt af coronakrisen, men har den seneste tid oplevet en genopblomstring i antallet af bookinger.

BRANCHENYT
Læs også