Erhverv

Dumpet af sin revisor: Dansk rejsekoncern forhandler om fremtiden

Koncernen bag Bravo Tours, Sun Tours og andre rejseselskaber kom ud af 2019 med et underskud på over 200 mio. kr. Koncernen afventer kapital til at sikre fremtiden.

Artiklens øverste billede
Peder Hornshøj, adm. direktør i Travelco Nordic, der står bag en stribe rejseselskaber, heriblandt Bravo Tours og Sun Tours. Arkivfoto

En af Danmarks største rejsekoncerner, Travelco Nordic fra Herning, svæver i det uvisse.

Endda i sådan en grad, at koncernens uafhængige revisor ikke kan stå inde for Travelco Nordics nye regnskab og har givet regnskabet den sjældne afkræftende konklusion.

Det betyder, at revisoren har anbefalet generalforsamlingen ikke at godkende årsregnskabet fra Travelco Nordic, som står bag en stribe rejseselskaber, heriblandt Bravo Tours og Sun Tours.

»Ledelsen har aflagt koncernregnskabet og årsregnskabet under forudsætning om fortsat drift. Selskabets ledelse har ikke fremlagt tilstrækkelig dokumentation for, at koncernen og selskabet har tilstrækkelig likviditet til at sikre koncernens og selskabets fortsatte drift,« står der i revisorens påtegning.

Regnskabet fra Travelco Nordic byder på et rekordstort og »stærkt utilfredsstillende« underskud efter skat på 206 mio. kr. for 2019. Det har slået bunden totalt ud af egenkapitalen, der ved regnskabsårets afslutning var negativ med 191,8 mio. kr.

Travelco Nordic skriver samtidig selv i sin ledelsesberetning, at coronakrisen i 2020 har haft stor indvirkning på koncernens kapitalforhold.

»Det har krævet stram likviditetsstyring. Ved indleveringen af regnskabet afventer koncernen tilstrækkeligt kapitalindskud fra ejer, der sikrer at koncernen fremadrettet kan drives på optimal vis og kan servicere sine forpligtelser rettidigt,« skriver rejsekoncernen, som under krisen har måttet fyre mange ansatte.

Trods coronakrisen forventer Travelco Nordic »et mindre negativt resultat i 2020« grundet væsentlige omkostningstilpasninger.

Travelco Nordic har i en længere periode arbejdet på at få en ny ejer i stedet for islandske Arion Bank, der siden sommeren 2019 har ageret som midlertidig ejer.

Op til coronakrisens begyndelse var Travelco Nordic ifølge regnskabet tæt på at få ny ejer. Handlen blev dog sat på standby.

Nu er den danske rejsekoncern i forhandlinger med en potentiel ny ejer.

»Nye mulige ejere kom til hen over sommeren 2020, og den 12. august gik vi igen i due diligence. Ved indsendelse af regnskabet er due diligence stadig kørende og et nyt ejerskab kan falde på plads umiddelbart herefter,« står der i regnskabet.

I en uddybende kommentar forklarer Peder Hornshøj, adm. direktør i Travelco Nordic, den potentielle nye ejer.

»Det er jo den islandske ejer, der kører dette, men umiddelbart vil det være indenfor de næste uger. Svært at sige om det er to, tre eller fire uger, men der er liv i det og der sker noget,« skriver han i en mail.

Er en konkurs en risiko, hvis forhandlingerne med den nye potentielle ejer ikke munder ud i en aftale?

»Det tror jeg næppe. Det er en islandsk bank, de ejer os, og mon ikke den har tanker om andre løsningsmuligheder. Den har aldrig lagt skjul på, at den ikke ønskede at eje os på langt sigt, men har også sagt, at den ville have os, indtil den rigtige løsning om ejerskab var på plads,« skriver Peder Hornshøj.

Udover Bravo Tours og Sun Tours består Travelco Nordic også af svenske Solresor, finske Matkavekka, norske Solia og islandske bran Heimsferdir.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.