Erhverv

Tiktok-bud får Oracle tilbage i rampelyset

Foto: Christoph Dernbach/AP

Oracles stifter Larry Ellisons jagt på en aftale med Tiktok kan bringe Oracle tilbage i rampelyset.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Oracles stifter og bestyrelsesformands, Larry Ellisons, ihærdige jagt på en aftale med Tiktok har bragt Oracle foran Microsoft om at blive det sociale medies amerikanske partner.

En aftale i hus vil samtidig være en vigtig sejr for Oracle over for Microsoft, der kan være med til at bringe Oracle tilbage i rampelyset som techselskab.

Ifølge den nye aftale med Tiktok vil Oracle og Walmart sammen eje en aktiepost på 20 pct. af Tiktoks amerikanske selskab, hvor Oracle samtidig vil være garant for sikkerheden omkring de amerikanske brugeres data.

Aftalen mellem Oracle og Walmart og Tiktoks kinesiske ejerselskab, Bytedance, er endnu under udarbejdelse og mangler dertil godkendelse fra både Kinas og USA's regering.

Oracle har endnu ikke oplyst, hvad selskabet skal betale for sin aktiepost, der ventes at ligge på 12,5 pct., men det ventes, at en børsnotering af Tiktok i USA, som det fremgår af planen, kan veje op for nogle af udgifterne.

I år har Oracle også fået en aftale i hus med Zoom Technologies, der er kendt for sit program til videokonferencer, da Zoom havde brug for øget serverkapacitet som følge af stigende efterspørgsel under coronapandemien.

Læs også
Top job