Erhverv

Kæmpediamant blev solgt for rekordbeløb

Den 102,39-karats diamant blev den dyreste, der nogensinde er solgt på en onlineauktion.

Diamanten blev den dyreste nogensinde på en onlineauktion. Foto: Sotheby's

En 102,39 karat fejlfri diamant er for nyligt blevet solgt for mere end 15,6 mio. dollars på auktionssitet Sotheby’s.

Dette skriver Forbes.

»Denne betagende diamant er det bedste af det bedste, når det drejer sig om exceptionelle, hvide diamanter, og det er svært at overvurdere dens sjældenhed og skønhed,« skriver auktionssitet Sotheby’s efter salget.

Prisen på 15,6 mio. dollars er den højeste for en diamant solgt på onlineauktion nogensinde, skriver Forbes. Det var derudover den blot ottende diamant over 100 karat, der er blevet solgt på auktion.

»Det vi lige har bevidnet var en milepæl i auktionshistorien,« sagde auktionarius ifølge Forbes umiddelbart efter hammerslaget.

Det generelle ønske om de helt dyre diamanter har ifølge auktionshuset aldrig været større.

»Aldrig før har påskønnelsen af verdensklasse diamanter været så høj i verden, og flere og flere mennesker begynder at forstå, at noget, der er milliarder af år gammelt og på størrelse med en slikkepind, kan rumme lige så meget værdi som et selvportræt af Rembrandt,« skriver Sotheby’s.

Køberen var ifølge Forbes en privat japansk samler. Den japanske samler skulle eftersigende have døbt diamanten ”Maiko Star” efter sin anden datter.

Det er ikke første gang, at den private japanske samler har spenderbukserne på i forbindelse med diamantauktioner. I april 2019 investerede han i en anden diamant på 88,22 karat, som han døbte ”Manami Star”.

BRANCHENYT
Læs også