Erhverv

Nordisk betalingssamarbejde overtager svenske Bankgirot

Den nye ejer er P27, der blandt medejerne har Danske Bank og Nordea.

Danske Bank er blandt medejerne af det nordiske betalingssamarbejde P27, der har overtaget svenske Bankgirot. Foto: Jens Hartmann Schmidt

Det dansk-svensk-finske betalingssamarbejde P27 overtager Bankgirot - Bankgirocentralen BGC AB - der dagligt håndterer betalinger for 52 mia. danske kr.

Betalingsselskabet P27, som blandt andre Danske Bank og Nordea står bag, overtager det svenske clearinghus Bankgirot, som er Sveriges eneste clearingcentral for massebetalinger.

Overtagelsen fremgår af en meddelse fra P27, der udover Danske Bank og Nordea også har Handelsbanken, OP Financial Group, SEB og Swedbank blandt sine ejere.

»P27’s overtagelse af Bankgirot er et vigtigt skridt i vores ambition om at bygge en solid nordisk clearingsinfrastruktur. Det vil gøre Norden i stand til at tage føringen i at bygge verdens første integrerede region med betalinger på tværs af grænser og valuta og hjælpe med at facilitere behovene hos banker, forbrugere og samfundet,« siger topchef Lars Sjögren fra P27 i en meddelelse.

På kort sigt vil forbrugerne i Sverige ikke mærke ændringer, da det ligger P27 meget på sinde, at sikre stabiliteten i systemet.

Bankgitot blev etableret i 1959 af svenske banker og har 165 ansatte.

BRANCHENYT
Læs også